Alū sautēta liellopa gaļa
foto: Shutterstock
Alū sautēta liellopa gaļa
Gaļas ēdieni
2024. gada 9. novembrī, 12:00

Alū sautēta liellopa gaļa

Kaut arī ēdieni ar alu no pavārgrāmatām sāka izzust pagājušajā gadsimtā, daudz kur šis gatavošanas paņēmis joprojām ir cieņā. Ar alu var aizstāt daļu buljona vai ūdens, tas kalpo arī par garšvielu un ēdiena aromāta bagātinātāju. Īpaši alus iederas rudenīgos ēdienos. Te viens sildošis un sātīgs rudens ēdiens ar alu - klasiska, sena sautētas gaļas recepte. Labi garšo ar vārītiem kartupeļiem un sautētiem svaigiem kāpostiem.

Pagatavošana

140 min4 porcijas
1

Gaļai pārkaisi sāli un piparus. Dziļā pannā sakarsē sviestu, strauji apcep tajā gaļas gabaliņus un izņem no pannas.

2

Samazini karstumu un apcep sīpolus, tad pievieno ķiplokus un arī viegli apcep. Pielej alu un uz lēnas uguns vāri 5–8 minūtes.

3

Timiānam noplūc lapiņas un kopā ar lauru lapām pievieno mērcei.

4

Pielej buljonu, pieliec gaļu, uzvāri un uz lēnas uguns sautē pusotru stundu.

5

Maizei nogriez garozu. Šķēli apzied ar sinepēm un liec pannā. Turpini sautēt vēl pusstundu.

6

Pievieno etiķi un cukuru, ja vajag – arī sāli un piparus.