foto: Shutterstock
Gaļu ierīvē ar sāli, pipariem un papriku. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Nomizotus sīpolus sagriez mazos gabaliņos. Ābolus nomizo, sagriez četrās daļās, izgriez serdi, mīkstumu sagriez gabaliņos.
Cepešpannā izkausē sviestu, ieliec gaļu un uz straujas uguns no visām pusēm apcep. Samazini uguni, pievieno divas trešdaļas sīpolu un pusi ābolu un dažas minūtes pasautē. Pielej pusi vīna un uzvāri.
Uzliec vāku, liec krāsnī un sutini aptuveni 1 ½ stundas. Pa šo laiku vairākas reizes apgrozi un aplaisti ar šķidrumu no pannas.
Izņem gaļu, ietin alumīnija folijā un atstāj uz 10–15 minūtēm.
Tikmēr šķidrumam cepešpannā pielej atlikušo vīnu, pieliec pārējos ābolus un uzvāri. Iemaisi krējumu, sāli un piparus.
Sausā pannā apgrauzdē atlikušos sīpolus un iemaisi mērcē.
Gaļu sagriez šķēlēs un pasniedz ar mērci.