foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 5. novembrī, 12:00

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Sātīgs sacepums, kam piedevās labi der svaigu dārzeņu vai lapu salāti.

Pagatavošana

75 min4 porcijas
1

Nomizotus kartupeļus liec verdošā sālsūdenī un vāri aptuveni 10 minūtes.

2

Tikmēr papriku sagriez četrās daļās, iztīri un sagriez strēmelītēs, tomātus – astoņās daļās.

3

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.

4

Pannā sakarsē eļļu un apcep malto gaļu. Pieber sāli, malto papriku un piparus.

5

Kartupeļus nokās, iztvaicē un sagriez šķēlēs. Pusi kartupeļu pildi ietaukotā sacepumu veidnē. Virsū kārto papriku, tomātus un malto gaļu. Pašā virsū liec atlikušos kartupeļus.

6

Krējumu sakul ar sāli, malto papriku un pipariem. Pārlej produktiem veidnē.

7

Liec krāsnī un cep aptuveni 30 minūtes. Izņem laukā un vienmērīgi uzber sieru. Cep vēl aptuveni 15 minūtes.