foto: Aigars Hibneris un Georgs Viljams Hibneris
Nomizo un sarīvē vai samal gaļasmašīnā zaļos kartupeļus. Liec marlē un nospied lieko šķidrumu, taču to neizlej, bet ļauj, lai nostājas, – stērķeli (kartupeļu ciete pa rucavnieku modei) vajadzēs vēlāk.
Vārītos kartupeļus sastampā. Liec tiem klāt svaigos rīvētos, stērķeli, sāli, visu rūpīgi samaisi un samīci. Masai jābūt biezai.
Ar rokām veido nelielus kukulīšus. Uzvāri ūdeni, kam pievienots nedaudz sāls. Verdošā ūdenī uz 40 minūtēm liec vārīties kukulīšus. Gatavs, kad kukulīši uzpeld un tad nogrimst.
Gaļu sagriez mazos gabaliņos, sacep uz pannas, līdz tā viegli brūna, un tajā iemaisi gan skābo, gan saldo krējumu, pasāli, sapiparo. Maisot karsē, līdz viss tumīgi savārās kopā.