Gaļas ēdieni
2024. gada 3. novembrī, 12:00

Kartupeļu un desiņu sacepums

Jo pikantākas desiņas, jo garšīgāks sanāks sacepums. Ja gribas bagātīgāku garšu, pievieno arī citas garšvielas. Vēl viens variants, kā pagatavot sātīgu sacepumu, – kartupeļu vietā ņem vārītus makaronus vai rīsus.

Pagatavošana

60 min6 porcijas
1

Kartupeļus nomizo un olas nolobi, un visu sagriez šķēlītēs. Arī desiņas sagriez šķēlītēs.

2

Dziļu veidni iezied ar sviestu. Liec produktus kārtās: kartupeļus, desiņas, olas; pārkaisi ar sāli un pipariem, pārber ar pētersīļiem. Turpini, līdz visi produkti izlietoti. Virsējai jābūt kartupeļu kārtai.

3

Samaisi pienu ar krējumu un pārējiem pētersīļiem, pieber sāli un piparus. Pārlej produktiem veidnē.

4

Liec 200 grādu karstā krāsnī un cep aptuveni 45 minūtes.