foto: ekrānuzņēmums no video
“Neīsts gejs” un “ASV specdienestu aģents” – Kremļa TV ķeras klāt Rinkēviča nozākāšanai
Sižetā aprunāta Rinkēviča seksuālā orientācija un viņš salīdzināts ar “pustraku hiēnu”, kuram ir “verga stāja” – sakņupuši pleci un tamlīdzīgi.
Sabiedrība
2023. gada 8. jūnijs, 09:06

“Neīsts gejs” un “ASV specdienestu aģents” – Kremļa TV ķeras klāt Rinkēviča nozākāšanai

Jauns.lv

Krievijas propagandas mediji ļoti laicīgi ķērušies klāt jaunievēlētajam Latvijas valsts prezidentam. Kā tas Kremļa televīzijā ir ierasts, vēstījumā par Edgaru Rinkēviču savijas mīti, puspatiesības un apvainojumi.

“Pirmā kanāla” raidījumā “Tutti mantinieka lelles” [nosaukts par godu Jurija Oļešas pasakai], ASV atmaskotā krievu spiedze Marija Butina vakardien sapulcēja nudien krāšņu ekspertu pulku, kura uzdevums – skatīties Kremļa propagandistu izveidoto sižetu par Rinkēviču un paust savas domas.

Starp ekspertiem ir vairāki no Latvijas aizlaidušies krievu aktīvisti, tostarp bijušais “Rietumu Bankas” Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Vadims Aleksejevs (pseidonīms “Vadims Avva”), kurš publicista lomā Latviju ķengā jau gadiem, un ar noziedzīgo organizāciju “Baltijas antifašisti” saistītais Sergejs Vasiļjevs, kurš savulaik vāca atbalstu Donbasa separātistiem.

Studijā ir klāt arī savulaik no Latvijas par spiegošanu izraidītais Dmitrijs Jermolajevs.

Sadarbojoties ar Krievijas propagandas TV, no Rīgas uz studiju piezvana arī "Latvijas krievu savienība" pārstāvis Sergejs Muļivanovs.

Saeimas deputāti vēlē jauno Valsts prezidentu; 2023. gada 31. maijs

Saeimas deputāti vēlē jauno Valsts prezidentu; 2023. gada 31. maijs

gallery icon

Propagandisti prāto – ir vai nav gejs?

Ievads faktiski tiek atvēlēts Edgara Rinkēviča nozākāšanai un apsaukāšanai, atšķaidot šo saturu ar žurnālistiku imitējošu informāciju par politiķa pagātni.

Sižetā aprunāta Rinkēviča seksuālā orientācija un viņš salīdzināts ar “pustraku hiēnu”, kuram ir “verga stāja” – sakņupuši pleci un tamlīdzīgi.

Tas viss liecina par padevību “amerikāņu saimniekiem”, secina raidījuma politikas apskatnieki.

Tad kādā brīdī tiek vispār apstrīdēts, ka Rinkēvičs ir gejs.

Ap galdu sasēdušie ārpolitikas eksperti spriež, ka homoseksuāļu kopiena rietumos esot “ceļš lielajā politikā” un “varot jau būt tā, ka Rinkēvičs izliekas”.

Tā, it kā absurda vēl nepietiktu, piepeši kameru priekšā tiek izvilkts kāds aizmirstāks krievu aktīvists no Latvijas – 2004. gadā izraidītais krievu skolu aizstāvis Aleksandrs Kazakovs, kurš jau vairākus gadus Kremļa medijos spēlē politologa lomu.

Viņš sakās reiz saticis Rinkēviču, un politiķis viņam esot atstājis “normāla veča” iespaidu.

Šis Kazakova apgalvojums tiek uztverts kā vērā ņemama informācija, diskutējot par jaunievēlētā Latvijas prezidenta seksuālo orientāciju.

Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Vatikānā tikās ar Romas katoļu baznīcas galvu Viņa Svētību pāvestu Francisku. Tikšanās laikā sarunu partneri ...

gallery icon

Sev tipiskā manierē Kremļa TV propagandisti viscaur stundu ilgajam šovam neliekas mierā par Rinkēviča homoseksualitāti.

Netrūkst arī dzērāju saieta vai cietuma līmeņa joku par gejiem.

Kādā brīdī raidījumā tiek atrādītas dažādas Latvijas krievu aktīvistu un politiķu reakcijas uz ziņām par Rinkēviča ievēlēšanu.

Parādās arī Saeimas deputātes Svetlanas Čulkovas (“Stabilitātei!”) sociālajos tīklos atrodams video, kurā viņa reklamē deputāta Aināra Šlesera un partijas biedra Alekseja Rosļikova ieceri –atlaist Saeimu.

Liela daļa raidījuma tiek veltīta arī Rinkēviča “saiknei ar ASV specdienestiem”. Šim tematam propagandisti, iespējams, pieķērušies arī politiķa CV dēļ.

Par “Latvijas politiķu saikni ar ASV specdienestiem un vispārēju Latvijas pakļautību ASV” Krievijas TV runā ļoti bieži.

Taču Rinkēviča CV ierakstīts, ka viņš ir skolojies ASV Nacionālās aizsardzības universitātes Bruņoto spēku Nacionālo resursu stratēģijas industriālajā koledžā.

Raidījumā sapulcētie runātāji pauž pārliecību, ka tādā skolā jau var iekļūt tikai ar ASV specdienestu palīdzību.

Mērķis esot iebīdīt Latvijas politikā “savējos cilvēkus”, kuri nodrošinātu kontroli.

Vēl nesen šāds “Pirmā kanāla” raidījums tika veidots par Egilu Levitu, propagandistiem acīmredzot domājot, ka pašreizējais prezidents kandidēs vēlreiz.