foto: AP/Scanpix
Vīrietis ar svešiem datiem par 156 eiro nopērk biļeti uz Brieža cīņu, tiekot pie nosacīta soda un piespiedu darbiem
Maira Brieža cīņa bija viens no pasākumiem, uz kuru tika iegādātas biļetes ar svešu personu datiem.
112
2018. gada 24. oktobris, 11:06

Vīrietis ar svešiem datiem par 156 eiro nopērk biļeti uz Brieža cīņu, tiekot pie nosacīta soda un piespiedu darbiem

Jauns.lv / LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piemērojusi nosacītu brīvības atņemšanu vīrietim, kurš ar internetā iegūtu svešu cilvēku maksājumu datiem iegādājās vērtīgas biļetes uz koncertiem un sporta pasākumiem, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Spriedums liecina, ka apsūdzētais ieguva tādus datus, kas dod iespēju nelikumīgi izmantot maksāšanas līdzekli.

2017.gada apsūdzētais forumā interneta vietnē "jstashh03.link" no izmeklēšanā nenoskaidrotas personas, samaksājot ar virtuālo valūtu "Bitcoin", iegādājās piecu personu bankas maksājumu karšu datus - kredītkartes lietotāja vārdu un uzvārdu, numuru, drošības kodu, derīguma termiņu.

Jau vēlāk, izmantojot šos datus, viņš tiešsaistes maksājumu sistēmā iegādājās vairākus desmitus biļešu uz dažādiem izklaides un sporta pasākumiem. Notiesātais, piemēram, iegādājies 156 eiro vērtu biļeti uz boksera Maira Brieža cīņu un 137 eiro vērtu biļeti uz mūziķa Stinga koncertu. Biļešu apmaksā apsūdzētais izmantojis "Cyberghost" programmu, ar kuras palīdzību var slēpt IP adreses.

Apsūdzētais tika aizturēts pagājušā gada decembrī. Viņš vainu bija atzinis un noslēdzis vienošanos ar prokuratūru par sodu.

Tiesa viņam piemēroja nosacītu brīvības atņemšanu uz vienu gadu četriem mēnešiem, kā arī pārbaudes laiku uz diviem gadiem. Tāpat viņam piemērotas 150 stundas piespiedu darba bez mantas konfiskācijas.