Policijā atklāj detaļas par pakaļdzīšanos Olainē, kurā sadauzīts likumsargu netrafarētais auto. VIDEO
112
2018. gada 6. februāris, 16:34

Policijā atklāj detaļas par pakaļdzīšanos Olainē, kurā sadauzīts likumsargu netrafarētais auto. VIDEO

Jauns.lv

Piektdienas pusnaktī 17 gadus vecs jaunietis bez vadītāja apliecības mēģināja bēgt no policijas un nepakļāvās likumsargu prasībām apturēt transportlīdzekli, tomēr pēc spraigas pakaļdzīšanās, kuras laikā tika izdarīti arī brīdinājuma šāvieni gaisā, policistiem tomēr izdevās nepilngadīgo jaunieti aizturēt un nogādāt policijas iecirknī, portālu Jauns.lv informēja Valsts policijā.

Likumsargi stāsta, ka aizvadītajā piektdienā īsi pirms pusnakts Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas inspektori, patrulējot ar netrafarēto policijas automašīnu "Subaru Forester", Olainē pamanīja kādu aizdomīgu "Audi" markas automašīnu. Likumsargi nolēma transportlīdzekli apturēt un veikt pārbaudi, taču pēc policijas aicinājuma apturēt automašīnu, tās vadītājs nereaģēja un turpināja braukt.

Ieslēdzot bākugunis un speciālo skaņas signālu, likumsargi sekoja transportlīdzeklim, taču vadītājs metās bēgt, traucoties pa šoseju, Olaines ielām, kā arī daudzdzīvokļu māju iekšpagalmiem, kur kādā brīdī nesavaldīja savu spēkratu un apstājās. Pēcāk, veicot atpakaļgaitas manevru, "Audi" vadītājs izraisīja sadursmi ar policijas auto un aizbēga no notikuma vietas. Izbraucot no māju iekšpagalmiem, agresīvais "Audi" vadītājs, ignorējot atkārtotas likumsargu prasības apturēt transportlīdzekli, turpināja lielā ātrumā braukt pa gājēju ietvi cauri parkam.

Pēc brīža vadītājs pie dzelzceļa pārbrauktuves atkal nesavaldīja savu spēkratu un nobrauca no ceļa braucamās daļas, uzbraucot uz dzelzceļa sliedēm. Taču, braucot atpakaļgaitā, agresīvais vadītājs atkārtoti uzbrauca policijas dienesta automašīnai, bojājot tās priekšējo daļu. Arī šoreiz šoferis pameta notikuma vietu.

Policijā teic, ka pakaļdzīšanās laikā, agresīvais vadītājs tika vairākkārt brīdināts arī par šaujamieroča pielietošanu, taču šoferis ignorēja likumsargu prasības apturēt transportlīdzekli, tādēļ policisti, atrodoties ārpus apdzīvotas vietas, izdarīja brīdinājuma šāvienus gaisā.

Pēc kāda laika, atkal iebraucot māju pagalmos, likumsargiem tomēr izdevās apturēt "Audi" markas automašīnu un aizturēt tās vadītāju. Automašīnā atradās arī pasažieris – blakussēdētājs, kurš dzimis 2003. gadā. Kā noskaidrots, vadītājs bija kāds nepilngadīgs 2000. gadā dzimis jaunietis, kurš pēcāk tika nogādāts Olaines policijas iecirknī.

Jaunietis tiks saukts pie administratīvās atbildības par nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām un bēgšanu, kā arī par divu negadījumu izraisīšanu, vadot transportlīdzekli bez vadītāja apliecības. Jāpiebilst, ka jaunieša vadītajai automašīnai nebija arī OCTA un tehniskā apskate.