foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: ģimene, draugi un kolēģi atvadās no traģiski bojā gājušā motosportista Lotāra Millera
Atvadīšanās no Lotāra Millera
Sporta zvaigznes
2018. gada 21. jūnijs, 15:44

FOTO: ģimene, draugi un kolēģi atvadās no traģiski bojā gājušā motosportista Lotāra Millera

Jauns.lv

Ceturtdien, 21. jūnijā, Rīgas Krematorijas lielajā sēru zālē notika atvadīšanās no bojāgājušā motosportista Lotāra Millera.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atvadās no bojāgājušā motosportista Lotāra Millera

gallery icon
98

Lotārs Millers savu mūžu veltījis ūdens motosportam gan kā sportists, gan kā ūdens motosporta treneris, gan kā laivu būvētājs un konstruktors, kurš visu savu enerģiju veltījis, lai saglabātu ūdens motosporta tradīcijas un vairotu sasniegumus!

Lotārs Millers dzīvību zaudēja 9. jūnijā ātrumlaivu sacīkstēs Vācijā. Milleram nāvējošs izrādījies nelaimes gadījums pašā startā F-R1000 klasē. Kā vēsta vācu mediji, nelaime notikusi mirkli pēc kvalifikācijas brauciena starta. Latvieša laiva apgāzusies, un tajā ar visu spēku ietriekusies cita laiva. Lotārs Millers miris notikuma vietā.

Millers bija viens no visu laiku labākajiem Latvijas ūdensmotosportistiem.

Milleru ģimenē ir ūdensmotosportisti daudzās paaudzēs. Lotāra Millera tēvs Jānis vēl 1999. gadā pēdējo reizi kļuva par Latvijas čempionu, 1978. gadā sacensties sākot arī viņa dēlam. Savukārt Lotāra Millera meita Ieva pērn kļuva par pirmo sievieti vēsturē, kas uzvarējusi Eiropas čempionāta posmā FR1000 laivu klasē.