Par viņām mēs vēl dzirdēsim! Jaunās supermodeles. FOTO
Jaunā supermodele Kara Delavinja tiek salīdzināta ar leģendāro Keitu Mosu.

Par viņām mēs vēl dzirdēsim! Jaunās supermodeles. FOTO

Jauns.lv

Lai arī mēdz teikt, ka supermodeles nenoveco, pienācis laiks leģendārajām zvaigznēm dot vietu jaunajiem talantiem. Iepazīstinām ar nākotnes modes superzvaigznēm.

Par viņām mēs vēl dzirdēsim! Jaunās supermodeles. ...

Ilgus gadus supermodeļu statuss attiecās uz 90. gadu Dīvām, tādām kā Keita Mosa, Klaudija Šīfere, Sindija Krauforde vai Naomi Kempbela. Vēlāk tikai pāris pāris meitenēm, piemēram, Žizelei Bundhenai un Natālijai Vodianovai, izdevās iekļūt tā saucamo supermodeļu apritē. Taču šobrīd uzmanības centrā ir jaunās zvaigznes, kuras nolēmušas pie modes olimpa debesīm kādu laiku turēties. Pati pazīstamākā un vienlaicīgi skandalozākā ir Kara Delavinja.  “Meitenes viņu dievina, tāpat kā agrāk dievināja Keitu Mosu. Visas vēlas iegūt tikpat lielu ķermenisku atbrīvotību,” par 21 gadu veco Karu Delavinju teicis Chanel kreatīvais direktors Karls Lāgerfelds. Kara tāpat kā Keita valdzina ar smalku augumu un dabisku, nepārspīlētu skaistumu, turklāt abām ir daudz kā kopīga – abas karjeru sākušas pusaudžu gados, strādājušas Burberry modes namā, abām ir viens paziņu loks un ballīšu lauveņu slava.

Karu un Keitu vieno ballīšu lauveņu slava.
Karu un Keitu vieno ballīšu lauveņu slava.

Kaut pagājuši desmit gadi, reti kurš ir aizmirsis Keitas bēdīgi slavenās trīsdesmitās dzimšanas dienas svinības, kas izvērtās orģijā, un Kara pašapzinīgi iet viņas pēdās. Jaunā modele bieži redzēta apreibusi izveļamies no naktskluba jaunu sieviešu kompānijā, kādai no viņām izrādot īpašu pieķeršanos. Tiesa, jau vairākus mēnešus Kara ir uzticīga amerikāņu aktrisei Mišelei Rodrigesai (35), un abas pat plāno kāzas. Un kā nu bez narkotiku skandāla! Arī šajā ziņā Kara neatpaliek no Keitas, kuras karjeru gandrīz sagrāva medijos noplūdinātas fotogrāfijas no privātas ballītes, kurās modele redzama lietojam kokaīnu. Kara iet tālāk – viņa somu ar baltu pulveri pie savas mājas nomet pati. Vai Kara Delavinja apzināti kopē leģendāro Keitu Mosu, nav zināms.

Modele Barbara Pavlina tiek salīdzināta ar Natāliju Vodianovu.
Modele Barbara Pavlina tiek salīdzināta ar Natāliju Vodianovu.

Jaunā ungāru modele Barbara Palvina (20) tāpat kā pieredzējusī Natālija Vodianova (32) lepojas ar klasiski skaistiem sejas vaibstiem – perfekti veidotas lūpas un deguns, satriecošas kastaņbrūnas lokas. Abas modeles vieno skaudra bērnība un neticams, spožs karjeras izrāviens.  Natālijas karjera sākās 17 gadu vecumā, kad rosīgo, glīto meitēnu aiz augļu stenda Ņižņijnovgorodā, kur viņa palīdzēja nabadzīgajai mātei tirgoties, pamanīja modeļu skauts. Tēvs ģimeni pameta, kad Natālija vēl bija zīdainis, bet patēvs aizgāja no mājām pēc tam, kad māte atteicās ar cerebrālo trieku slimo Natālijas pusmāsu Oksanu ievietot valsts aprūpes iestādē. “Viņš gribēja atteikties no Oksanas, jo uzskatīja, ka šis bērns ir nevērtīgs. Viņš teica, ka mamma var dzemdēt citu mazuli un nav jāapgrūtina sevi ar liekām rūpēm,” bērnībā pārdzīvoto atceras Natālija. Barbara pirmo reizi tika pamanīta 13 gadu vecumā savā dzimtajā pilsētā Budapeštā un teju uzreiz devās uz Āziju attīstīt modeles karjeru. Nu viņa piedalās Victoria's Secret šovos, strādā ar pasaulslaveniem dizaineriem un slēdz miljonus vērtus reklāmas sadarbības līgumus. Kad 2012. gadā Barbara kļuva par līdz šim jaunāko L'Oréal Paris starptautisko pārstāvi, viņa samulsusi jautāja: “Vai esat pārliecināti, ka esmu īstā?” Iespējams, tieši skarbie sadzīves apstākļi un sūrie, bērnībā pārdzīvotie notikumi ļāvuši šīm modelēm saglabāt vienkāršību, neraugoties uz iespaidīgajiem banku kontiem.

Kendela Dženere tiek uzskatīta par jauno Žizeli Bundhenu.
Kendela Dženere tiek uzskatīta par jauno Žizeli Bundhenu.

Nokļūšana uz modes bībeles Vogue vāka ir liels pagodinājums jebkurai zvaigznei. 1999. gadā brazīliešu modelei Žizelei Bundhenai (33) šis gods tika izrādīts trīs reizes – Vogue amerikāņu izdevuma galvenā redaktore Anna Vintūra (64) viņu izraudzījās žurnāla jūlija, novembra un decembra numuru vākiem. Jā, Žizele acīm redzami iekarojusi viņas simpātijas. Arī Kendela Dženere ieguvusi ietekmīgās Vintūras labvēlību. Gada sākumā abas dāmas sēdēja blakus pirmajā rindā Londonas modes nedēļā, un, par spīti tam, ka Kendelai ir tikai astoņapdsmit, arī viņa jau bijusi prestižā modes izdevuma vāka seja. Jaunā modele neslēpj, ka Žizele viņu iedvesmo: “Es gribu būt nākamā Žizele Bundhena,” viņa atzīst. “Viss, ko viņa dara un ir paveikusi, ir apbrīnojami. Viņa ir satriecoša.” Kendala mērķtiecīgi seko Žizeles pēdās visās jomās un tāpat kā viņa ir piedzīvojusi vilšanos attiecībās ar slavenu siržu lauzēju. Runā, ka pēc šķiršanās ar glīto Leonardo Di Kaprio (39) 2005. gadā Žizele vēl ilgi nespēja bijušo aizmirst. Arī Kendala joprojām skumst par neizdevušos randiņu ar puišu grupas One Direction smukulīti Hariju Stailzu (20) – jau nākamajā dienā viņš manīts ballējamies ar citām meitenēm. Neskumsti, Kendala! Meitenes, kuras daba apveltījusi ar tik satriecošu izskatu, ilgi nepaliek vienas. Žizele tam ir labs pierādījums.

Samanta Harisa tiek dēvēta par jauno Naomi Kempbelu.
Samanta Harisa tiek dēvēta par jauno Naomi Kempbelu.

Samantas Harisas (23) mamma ir austrāliete, bet tēva dzīslās rit eiropiešu asinis. Meitene uzaugusi Austrālijā un jau kopš bērnības centusies izsisties nežēlīgajā modeļu biznesā, kurā priekšroka vienmēr dota zilacainām blondīnēm. “Esmu priecīga, ka man ar savu izskatu ir izdevies kaut ko sasniegt,” izteikusies modele, kuras vārds modes biznesa profesionāļiem vairs nav svešs. Viņa tāpat kā Naomi Kempbela (43) nosoda rasu aizspriedumus un cīnās, lai modeļu izskats uz mēles būtu dažāds. Reiz Samata pat publiski aizrādīja Viktorijai Bekhemai (39), nosodot dizaineres acīm redzamo baltādaino modeļu lobēšanu. Karjeras pirmsākumos diskrimināciju bieži piedzīvoja arī leģendārā Naomi Kempbela, taču viņai izdevās šos spēles noteikumus mainīt. Viņa bija pirmā afroamerikāņu modele, kas kļuva par žurnāla Vogue franču izdevuma seju pēc tam, kad Īvs Senlorāns piedraudēja pārtraukt reklāmas sadarbību, ja žurnāls turpinās izmantot tikai baltādainas modeles. Atsakoties piedalīties modes skatēs, Naomi atbalstīja arī viņas draudzenes – tā brīža superzvaigznes – modele Kristija Turlingtone (45) un Linda Evandželista (48). “Ja nepiedalīsies Naomi, jūs nedabūsiet arī mūs,” uzstāja modeles. Tomēr, neraugoties uz popularitāti, Naomi Kempbela nekad nav saņēmusi tādu pašu atalgojumu kā viņas baltādainās kolēģes.

Teksts: žurnāls OK/Foto: AllOverPress