Garšīgi

Karbonāžu paradīze Inciemā. Aktieris Rihards Lepers ar Ievu Sutugovu slepeni pusdieno "Pansijā"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ja satiekat latvieti, kurš apgalvo, ka ir karbonāžu cienītājs, bet nekad nav bijis ēdnīcā, kur šajā “Vietējais gurmans” sērijā viesojas Rihards Lepers un Ieva Sutugova, varat vīzdegunīgi nošņākt: “Tu īstu karbonādes porciju nemaz neesi redzējis!”

Tie, kuri bijuši “Pansijā”, zina, ka tur jēdziens “mazā porcija”’ netiek atzīts. Var dabūt pilno porciju vai pusīti, taču “pusīte” – tas ir kārtīgs, abām rokām nesams karbonādes un piedevu šķīvis, kuru Rīgas švītīgie bistro visdrīzāk sauktu par XXL izmēra porciju.

Taču stāsts par “Pansiju” nav tikai stāsts par porcijas lielumu. Tas ir arī stāsts par izcilu garšu, kas lutina ne vien latvieša garšas kārpiņas, bet arī viņa dvēseli.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Rihards Lepers un Ieva Sutugova  pusdieno "Pansijā".
Rihards Lepers un Ieva Sutugova pusdieno "Pansijā".

Kā gurmanam Rihardam Leperam un viņa viešņai Ievai Sutugovai garšoja dāmu karbonāde ar banānu un šampinjonu pildījumu, un kāpēc “Auzu pārslu mākonītis” ēdājus atstāj gandrīz bez valodas – to skatieties jaunākajā “Vietējais gurmans” sērijā.

Raidījuma ideja līdzšinējā – Rihards Lepers ar slēpto kameru dodas nogaršot tautā iecienītu ēstuvju piedāvājumu un līdzi aicina viesi. Pēc tam top detalizēts vērtējums un secinājumi.