Aivars Lembergs Ventspilī precas. Rūgts!
Aivars Lembergs un Kristīne Krasovska sagaidot 2014. gadu.
Slavenības
2015. gada 27. novembris, 12:40

Aivars Lembergs Ventspilī precas. Rūgts!

Jauns.lv

Ventspils mērs Aivars Lembergs (62) par sievu apņem savas partijas un domes kolēģi Kristīni Krasovsku (37), ar kuru kopā ir trīs gadus un kas ir abu kopīgā bērna gaidībās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Viens kārtīgs vīrs!” – tā atzīst daudzi ventspilnieki, slavēdami mēra Aivara Lemberga izlēmību neizlikties, bet ļauties laimei attiecībās. „Nu labi, bija viņš precējies. Ilgus gadus viņam bija sieva, taču Lembergs ar viņu nekur negāja: viņš pats par sevi, bet sieva – par sevi kaut kur mājās. Nedomāju, ka tā bija laimīga dzīve,” pilsētnieku vidū daudzkārt pārrunāto atklāj kāda kundze, slavējot mēra drosmi būt patiesam un atklātam. „Patīk, ka viņš skaidri un gaiši presei paziņoja par to, ka gaidāms bērns. Patīk, ka viņš tepat mūsu pilī rīko kāzas,” turpina ventspilniece, Aivaram un Kristīnei no sirds vēlēdama laimīgu kopdzīvi. Un tā domājot ne viņa viena – par Lemberga jauno ģimeni priecājoties teju visa Kurzemes „hercogiste”.

Pirmās sievas slēpšana

Aivara Lemberga dzīve jau vairāk nekā 20 gadus saistīta ar Ventspils pašvaldību, tās nevainojami bruģētajiem ceļiem, pateicīgajiem vēlētājiem, cauri ejošo naftas vadu, valsts politikas veidošanu, apsūdzībām visdažādākajās iespējamās afērās, pasēdēšanu ieslodzījumā, un naudas kalnu, kāds vienkāršajam mirstīgajam pat sapņos nav rādījies. Ar to visu viņa ikdiena šķitusi tik piesātināta, ka loģiski uztverta ģimenes un dzīvesbiedres atstāšana otrajā plānā. Reizi pa reizei gan uzplaiksnīja jautājumi, kāpēc Lembergs nekad neiziet sabiedrībā ar sievu Ināru, ko noprecēja jaunībā un ar kuru laulībā dzimuši divi bērni – dēls Anrijs (40) un meita Līga (38). Taču vienmēr tika saņemta norāde, ka darbs netiek jaukts ar privāto dzīvi, tāpēc arī sieva izvēlas palikt mājās. Lembergs ar laulāto draudzeni Ināru kopā parādījās tik reti, ka tikai daži bija paguvuši viņus iemūžināt fotogrāfijās. Bet šogad viņš laulību ar Ināru šķīra.

Kopā sabiedrībā iziet 2013. gadā

Pirmās nojausmas, ka Aivars un Kristīne Krasovska ir pāris, veidojās 2013. gada janvārī, kad „Muzikālās bankas” koncertā Ventspilī Lembergs publiski nesa dāmas kažoku un Kristīne viņam sekoja pa gabalu. Drosmīgākais izgājiens piefiksēts 2013. gada maijā, kad abi jau nepārprotami kā pāris apmeklēja modes pasākumu Ventspilī un itāļu tenora Alesandro Safinas koncertu Latvijas Nacionālajā operā Rīgā.

Bet jauno 2014. gadu Latvijas Televīzijas ballē Kristīne un Aivars svētīja pie viena galdiņa visas Latvijas acupriekšā, laimīgi pūzdami ziepju burbuļus un malkodami šampanieti. Nevarēja nemanīt, ka jaunās attiecības jau tā omulīgo Lembergu novedušas vēl neredzētā labsajūtā: līdzās jaunajai mīlai preses fotogrāfiem viņš pozēja plašu smaidu, sociālajos tīklos dalījās ar bildēm no kopīgajiem atpūtas brīžiem un garderobi pārpludināja ar košām un dzīvespriecīgām krāsām. Pērn Lembergs jau drosmīgi izteicās par abu nākotni. Taujāts, kad tad skanēs kāzu zvani, viņš attrauca, ka šajā laikmetā vairāk nekā puse pāru dzīvo civillaulībā un viņš neesot izņēmums. Pirms pāris mēnešiem Ventspils saimnieks vairs neslēpa, ka ir gatavs baudīt laimi „uz pilnu klapi”, paziņojot, ka abi ar Kristīni ir bērna gaidībās un gatavojas precēties. Gaidāmais mazulis būs abu pirmā kopīgā atvase. Tā Aivaru ar vienu rāvienu ierindos specifiskā vecāko tēvu politiķu topa augšgalā. Topa augstākos pakāpienus līdz šim ieņēma eksprezidents Andris Bērziņš ar 60 gados pasaulē sagaidīto atvasi un Imants Kalniņš, kurš dēlu Džonatanu sagaidīja 59 gadu vecumā. Trešā vieta šajā politiķu  vecāku topā ir ekspremjeram Andrim Šķēlem, kam Kristiāna Lībane-Šķēle dāvāja puiku, kad Andrim bija 47 gadi. Ventspils mērs nu būs pārspējis visus līdzšinējos rekordus.

Kas ir Aivara mīla?

Lai arī sabiedrības acīs kā pāris abi iznāca 2013. gada sākumā, pētot darba pieredzi, ir skaidrs – Krasovska bijusi līdzās Lembergam jau gandrīz desmit gadus, būdama viņa uzticamības persona un veidodama galvu reibinošu karjeru ar pieklājīgu atalgojumu.

Ventspils mājaslapā par Kristīni vēstīts, ka 2001. gadā beigusi Konkordijas starptautisko universitāti Igaunijā, iegūstot bakalaura grādu starptautiskajā biznesā. 2003. gadā tikusi pie maģistra grāda ekonomikā Latvijas Universitātē. Strādāt sākusi jau 16 gadu vecumā kā grāmatvedes palīdze Ekonomikas ministrijā, bet nopietni karjerai pievērsusies 2001. gadā, būdama Finanšu ministrijas vecākā referente.

No 2004. gada Krasovska ieņem dažādus amatus Ventspils domē, kur „uzkāpj” līdz domes izpilddirektora vietnieces un Attīstības pārvaldes vadītājas amatam.

Iesniedzot amatpersonas deklarāciju par 2007. gadu, viņa atklāja, ka ir precējusies ar Arni Krasovski un audzina dēlu Martinu Kristoferu. Tā paša gada nogalē viņa savā CV jau var pievienot Ventspils pilsētas domes izpilddirektora vietnieces investīciju jautājumos un Lembergam pietuvinātā tā laika Saeimas deputāta Gunta Blumberga palīdzes amatus.

Ieņemamajos amatos iespaidīgs Krasovskai izvēršas 2010. gads, kad viņa strādā jau piecās darba vietās, mēneša atalgojumā saņemot gandrīz 2500 latu.

Pēc deklarāciju tēriņu sadaļas jaušams, ka Lemberga izredzētā dzīvo visai taupīgi – viņas īpašumā jau karjeras sākumā bija māja Mārupē un dzīvoklis Rīgā, un tā tas arī palicis. Redzams, ka sievietei ir svarīgi pārvietoties ar jaunu automobili, kas tiek mainīts reizi divos trijos gados. Šobrīd viņas pārvaldījumā ir „Audi SQ5”, un savā īpašumā ir reģistrējusi 2011. gada izlaiduma motociklu „Honda CBR 125R”. Savulaik Kristīne presei izteikusies, ka viņai patīk labi auto un ātri braukt, kā arī autosports, jo ar to aizrāvies viņas pirmais vīrs Arnis Krasovskis, kas brauc rallijā kā stūrmanis un izcīnījis pat vairākas uzvaras Latvijas rallija posmos. Krasovskai patīk arī pucēties dārgā apģērbā.


Kasjauns.lv / Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva, Ieva Lūka / LETA