foto: Vida Press
Nesenie notikumi liecina, ka princis Čārlzs un Kamilla būs nākamie monarhi
Bikšu lentes ordeņa parāde karalienes Elizabetes dzīvesbiedra prinča Filipa tukšo vietu karietē ieņēma dēls Velsas princis Čārlzs ar sievu Kamillu. Tauta uzskata, ka šādi Viņas Majestāte netieši parādījusi, kurš būs nākamais karalis un... karaliene.
Slavenības
2018. gada 21. jūnijs, 14:15

Nesenie notikumi liecina, ka princis Čārlzs un Kamilla būs nākamie monarhi

Jauns.lv

Pēdējā laikā britu karaļnamā ir daudz jaunumu – pasaulē nākuši bērni, svinētas kāzas un grandiozas dzimšanas dienas... grūti pat visam līdzi izsekot. Iespējams, tāpēc nesen notikušajā Bikšu lentes ordeņa ceremonijā daudzi palaida garām kādu zīmīgu faktu, kas skar karalieni, Velsas princi Čārlzu un viņa sievu Kamillu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iepriekšējo gadu parādēs princis Čārlzs ar sievu Kornvolas hercogieni Kamillu brauca paši savā karietē, kas sekoja karalienes Elizabetes II pajūgam.

Taču šogad Velsas princis ar kundzi aizpildīja Edinburgas hercoga prinča Filipa tukšo vietu un sēdēja vienā karietē ar karalieni. To redzēja visi, kas bija pulcējušies Vindzorā uz parādi un nolūkojās, kā svinīgā ceremonija dodas garām Svētā Džordža kapelai, kur pirms mēneša laulājās princis Harijs un Megana Mārkla.

Karaliene ar Kamillu brauc vienā karietē

Bikšu lentes ordeņa parāde karalienes Elizabetes dzīvesbiedra prinča Filipa tukšo vietu karietē ieņēma dēls Velsas princis Čārlzs ar sievu Kamillu. ...

gallery icon
10

Kamilla karietē sēdēja līdzās pašai karalienei, bet princis Čārlzs - tieši pretī abām dāmām. Vērīgākie pauduši nostāju, ka šis bijis apzināts lēmums, kā netiešā veidā parādīt to, kurš mantos varu pēc Viņas Majestātes Elizabetes II un būs pēctecis uz troni.

Šāds viedoklis parādījies īsi pēc sabiedrības kuluāros izskanējušajām runām par to, kas patiesībā varētu notikt pēc Čārlza kronēšanas.

Daži uzskata, ka viņš kā monarhs pieņems vārdu Džordžs VIII, šādi godinot vectēvu no mātes puses. Savukārt karaliskajai ģimenei tuvu stāvošas personas izteikušās, ka Čārlza laulātā draudzene Kamilla vēlētos būt godāta par karalieni konsorti, un pēc tam, kad Čārlzs būs nācis pie varas, viņš varētu šo vēlēšanos piepildīt.

Pat neraugoties uz to, ka pirms kāzām ar Kamillu Čārlza māte karaliene Elizabete II deva svētību šai laulībai tikai ar tādu noteikumu, ka šī šķirtā sieviete pēc dēla kronēšanas saņemtu tikai princeses konsortes titulu, neko vairāk. Tolaik Čārlzs tam piekrita...

Princis Čārlzs un Kamilla

Princis Čārlzs un Kamilla.

gallery icon
30

„Vairums konstitucionālās monarhijas ekspertu piekrīt, ka pēc likuma un tradīcijas viņai būtu jākļūst par karalieni,” norādījusi prinča Čārlza biogrāfijas „Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbably Life” autore Sallija Bedela Smita.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās