foto: Instagram
Tifānijas Trampas draugi noslēdz laulību, kurā nebūs seksa
Netradicionālais jaunais pāris, kas ir labākie draugi un dvēseļu biedri. Romantiskas jūtas viņus nevieno, un seksa nekad nav bijis. Un nebūšot arī!
Slavenības
2018. gada 21. janvāris, 08:07

Tifānijas Trampas draugi noslēdz laulību, kurā nebūs seksa

Kasjauns.lv

ASV prezidenta Donalda Trampa meita Tifānija Trampa aizvadītajās brīvdienas bijusi puķu meitene savu draugu kāzās Lasvegasā. Jaunais pāris Kventina un Pīters ir labākie draugi, kuriem nekad nav bijis seksa, un arī tuvākajā nākotnē tas neietilpst viņu plānos.

foto: Vida Press
Donalda Trampa meita Tifānija.

Kventina Esme Brauna un Pīters Kerijs Pītersons salaulājušies Lasvegasā, klātesot vien tuvākajiem draugiem.

Lasvegasu parasti izvēlas ātrai un iepriekš ne pārāk labi apdomātai kāzu ceremonijai. Mēs visi labi atceramies, ka reiz popzvaigzne Britnija Spīrsa Lasvegasā apprecēja savu bērnības dienu draugu, bet jau 55 stundas vēlāk šo laulību anulēja.

Kā gan ir ar Tifānijas Trampas draugiem? Vai viņi ir līdz ausīm iemīlējušies jeb nebija gluži skaidrā prātā, kad pieņēma šo lēmumu? Izrādās, ne viens, ne otrs. Viņi ir labākie draugi jeb dvēseļu biedri, kā abiem pašiem labpatīk raksturot. Abi paskaidrojuši, ka šajā laulībā seksa nebūs, turklāt viņi atbalsta brīvas attiecības. „Viņš vienmēr bijis mans dvēseļu biedrs šo vārdu visās to nozīmēs. Mēs abi jutām, ka Lasvegasa ir īstā vieta, kur noformēt mūsu attiecības partnerībā,” jaunā sieva Kventina Esme Brauna norādījusi „Instagram” blogā. „Mūs ar Pīteru nevieno romantiskas jūtas – patiesībā mēs aizvien satiekamies ar citiem, un turpināsim meklēt mīlestību visās tās izpausmēs. Taču mēs esam viens otra sirdīs un vēlamies uzsākt mūsu ceļojumu pretī evolūcijai, attīstībai. Jo vairāk mēs raugāmies realitātē, jo vairāk redzam, ka neeksistē pareizais un nepareizais.”

„Netradicionālas [laulības], taču bez aizspriedumiem. Precēta ar savu labāko draugu. Savu dvēseļu biedru. Ar cilvēku, kurš nekad nepagrieza man muguru un otrādi. Mums ir viena dzīve. Atbrīvojiet sevi!! P.S. Mums nekad nav bijis seksa. Šī ir vistīrākā draudzība,” pie kāzu fotogrāfijas pierakstījusi Kventina Esme.

„Jā, tas notika Lasvegasā, un mēs plānojām šo dienu,” viņa norādījusi nākamajā dienā, pēc neizpratnes pilnajiem komentāriem, ko saņēmusi sociālajos tīklos. „Taču tas tika plānots skaidrā prātā brokastu laikā. Tas bija plāns, ko mēs ar Pīteru Keriju apdomājām jau gadu dekādes garumā.”

„Nē, tā nebija dzērumā pieņemta iegriba, un neviens no mums nepieprasīs laulības anulēšanu,” paskaidro netradicionālā sieva. „Mēs ar Pīteru – tāpat kā daudzi no jums – esam redzējuši sāpes un postu, ko nes neizdevusies laulība... Tādas gadās bieži un parasti seksuāla rakstura komponentu dēļ – vai nu tie ir ārlaulības sakari, vai zudusi interese.”

Šo neparasto laulību jau komentējuši vairāki psihologi. Pārsteidzoši, bet vairums no tiem šādu laulību nevērtē kritiski. Licencēta attiecību speciāliste Sūzena Gadova pagaidām dzīvē nav sastapusi otru līdzīgu pāri, kas dzīvotu šādā laulībā, taču viņa uzskata, ka tas nav nekas slikts mūsu laikmetā, kad daudzi cilvēki mēģina lauzt vecos likumus, lai piemērotu attiecības savām vajadzībām.

„Mums vairs nav jāprecas to iemeslu dēļ, kādi tie bija agrāk,” viņa norāda. „Ja viss pārējais ir kārtībā, laulība ir tikai kā ķirsītis uz kūkas.”

Gadova uzskata, ka pastāv vairāki laulību veidi, ko cilvēki atzinuši par piemērotiem. „Vecāku laulības”, piemēram, var derēt diviem cilvēkiem, kurus nevieno romantiskas jūtas, taču viņi vēlas izveidot ģimeni. Šāda laulība varētu būt arī kā nākamais etaps noplakušām romantiskajām jūtām.

Mērķtiecīgas, ne romantisku jūtu vadītas, laulības neesot nekas jauns. Arī sirmā senatnē laulības slēgtas izdevīguma vadītas.

Ko Kventina un Pīters darīs, ja, dzīvojot šajā brīvajā laulībā un „pilnveidojoties”, sastaps kādu, kurā iemīlēsies romantisku jūtu vadīti un gribēs bērnus – jautājums paliek atklāts.