foto: RIA Novosti
Vācijas veikalu tīkls "Kaufland" neplāno ienākt Lietuvā
Bizness un ekonomika
2018. gada 21. septembris, 22:04

Vācijas veikalu tīkls "Kaufland" neplāno ienākt Lietuvā

LETA

Vācijas veikalu tīklam "Kaufland" nav plānu sākt darbību Lietuvā.

"Mēs analizējam un regulāri izvērtējam visas pasaules valstis atbilstoši mūsu kritērijiem par darbības sākšanu. Pašlaik mums nav plānu sākt darbību Lietuvā," ziņu aģentūrai BNS norādīja "Kaufland" preses sekretāre Anna Minciga.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas, Viļņā tiekoties ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis izteica uzaicinājumu Vācijas veikalu tīklam "Kaufland" ienākt Lietuvā.

"Premjers norādīja, ka veikalu tīkla "Lidl" ienākšana palielinājusi konkurenci tirdzniecības centru vidū, un tas radījis nosacījumus cenu kritumam, tādēļ "Kaufland" ienākšana Lietuvai būtu vēl noderīgāka," ziņu aģentūrai BNS pastāstījis Lietuvas valdības vadītāja preses sekretārs Toms Beržinsks.

Skvernelis šonedēļ arī solīja parakstīt aicinājumu "divpadsmit lieliem investoriem ES valstīs, kuriem ir tirdzniecības tīkli, mudinot viņus investēt Lietuvā". Beržinsks teica BNS, ka Skvernelis šādu aicinājumu varētu parakstīt pirmdien.

"Kaufland" ir vairāk nekā 1000 veikalu Vācijā, Polijā, Čehijā, Slovākijā, Horvātijā, Rumānijā un Bulgārijā.

"Kaufland" un "Lidl" pieder Vācijas mazumtirdzniecības holdingam "Schwarz Gruppe". "Lidl" sāka darbību Lietuvā 2016.gadā, un pašlaik šim tīklam valstī ir 36 veikali.