foto: EPA/LETA
Jaunā kiberdrošības stratēģija ļaus ASV brīvāk veikt kiberuzbrukumus
"Mūsu rokas nav sasietas, kā tas bija Obamas administrācijā," norādīja Trampa nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons.
Pasaulē
2018. gada 21. septembris, 09:28

Jaunā kiberdrošības stratēģija ļaus ASV brīvāk veikt kiberuzbrukumus

LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa ceturtdien parakstītā jaunā kiberdrošības stratēģija ļaus Savienotajām Valstīm brīvāk veikt kiberuzbrukumus un cīnīties pret tiem, žurnālistiem sacīja Trampa nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons.

"Mūsu rokas nav sasietas, kā tas bija Obamas administrācijā," norādīja Boltons, iepazīstinot ar jauno Nacionālās kiberstratēģijas direktīvu.

Lai gan Boltons neatklāja precīzas detaļas, amatpersonas sacīja, ka jaunā stratēģija "likvidē garo vienprātības panākšanas procesu valdībā" pirms ASV var veikt ofensīvu rīcību, ziņo laikraksts "New York Times".

Boltons sacīja, ka ASV ar uzbrukuma un aizsardzības kiberdarbībām radīs struktūras, kas palīdzēs samazināt ļaunprātīgu uzvedību kibertelpā.

Viņš brīdināja, ka valstis, kas vērš ļaunprātīgas kiberaktivitātes pret ASV, var sagaidīt gan ofensīvu, gan aizsardzības reakciju.

Tuvojoties Kongresa vidustermiņa vēlēšanām novembrī, ASV pieaug bažas par iespējamiem kiberuzbrukumiem.

Amerikāņi kibertelpā piedzīvo uzbrukumus katru dienu, sacīja Boltons, norādot, ka hakeri, kas strādā valstu, noziedznieku un teroristu labā, mēģina nozagt intelektuālo īpašumu un privātos datus, kaitēt ASV infrastruktūrai un demokrātijai.

Tēmas