foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.
Krievijā zobārsta krēslā nomirst pazīstams teātra mākslinieks
Sergejs Viharevs.
Pasaulē
2017. gada 7. jūnijs, 15:38

Krievijā zobārsta krēslā nomirst pazīstams teātra mākslinieks

Kasjauns.lv

Krievijas Izmeklēšanas komiteja uzsākusi pārbaudi saistībā ar Marijas teātra baletmeistara Sergeja Vihareva traģisko nāvi zobārsta krēslā Sanktpēterburgā. 

Krievijas mediji vēstī, ka valstī populārais mākslinieks Viharevs nomira 2. jūnijā stomatoloģiskas procedūras laikā. 55 gadus vecais vīrietis nomira pirms mediķu ierašanās un viņa nāves iemeslus šobrīd mēģina noskaidrot ar ekspertīzes palīdzību. 

Lēmums par tālākajām procesuālajām darbībām tikšot pieņemts pēc rezultātu saņemšanas. 

Medijiem tapis zināms, ka Krievijā augstu vērtētais mākslinieks bija saņēmis pilno narkozi. Viņš ārstējās privātā stomatoloģiskā klīnikā ar nosaukumu "Doktor Livšics", kas atrodas Toržkovska ielā. Izskanējis, ka viņš ieradās klīnikā, lai izrautu augšējos priekšzobus un aizvietotu tos ar implantiem. 

Viharevu esot apkalpojusi vesela mediķu brigāde: ķirurgs, asistents un anesteziologs, kurš esot bijis izsludināts meklēšanā. 

Marijas teātrī viņš ilgus gadus bija viens no vadošajiem solistiem, taču pēdējos desmit gadus darbojies kā pedagogs. 55 gadus vecais anesteziologs Vihaream esot ievadījis propofolu, kuru plaši izmanto anestēzijā. 

Procedūras laikā ārsti atskārta, ka Viharevs neelpo un viņam apstājusies sirdsdarbība. Lai arī ārsti līdz mediķu atbraukšanai veica reanimācijas pasākumus, mākslinieks tomēr nomira. 

Lai arī nāves iemesls pagaidām nav zināms, izskan pieļāvums, ka pie vainas bija plaušu trombembolija. 
 

Tēmas