foto: LETA
Kāpēc visiem nav bez maksas?: Rīgas iedzīvotāji šķendējas par "sniega biļetēm"
Pasažieru autobuss sniegputeņa laikā.
Sabiedrība
2024. gada 22. aprīlis, 17:58

Kāpēc visiem nav bez maksas?: Rīgas iedzīvotāji šķendējas par "sniega biļetēm"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Rīgas dome, pirmdien un otrdien ieviesusi iespēju autovadītājiem pārvietoties Rīgas sabiedriskajā transportā bez maksas. Tā dēvētās "sniega biļetes" ir raisījušas jautājumus no pilsētas iedzīvotājiem, kam nav automašīnas reģistrācijas apliecība.

Pēkšņā puteņa dēļ Rīgas dome nolēma par labu “sniega biļešu” ieviešanai, lai pēc iespējas mazinātu satiksmes intensitāti. Tomēr, dažiem iedzīvotājiem sociālajā vietnē “X” radušies jautājumi par šīm biļetēm. Galvenokārt, cilvēki ir neizpratnē par to kāpēc biļetes pienākas tikai mašīnu īpašniekiem.

Kāds no Rīgas iedzīvotājiem pat iesaistījīs vārdu apmaiņā ar atbildīgo par Rīgas domes sociālajiem tīkliem:

Arī otrdien, 23.aprīlī, Rīgā ieviestas "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedriskais transports autovadītājiem, informēja Rīgas domes pārstāvji.

Par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiks uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība jeb automašīnas tehniskā pase. Minētais dokuments kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tas nav jāuzrāda sabiedriskā transporta vadītājam.

"Sniega biļetes" var izmantot jebkura pilngadīga persona, brauciena laikā ņemot līdzi automašīnas tehnisko pasi. Autovadītāja apliecībai obligāti nav jābūt līdzi.Šādas biļetes pašvaldība ievieš, lai mazinātu satiksmes intensitāti stipras snigšanas laikā vai pēc tās, tādējādi atvieglojot ielu uzturēšanas tehnikas darbu.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu turpināsies stipra snigšana, kā arī pazemināsies gaisa temperatūra, tādēļ Rīgas pašvaldība arī otrdien ieviesīs tā saucamās "sniega biļetes". Šajā dienā autovadītāji pilsētas sabiedrisko transportu - autobusus, trolejbusus un tramvajus - varēs izmantot bez maksas.

Kā norāda pašvaldībā, pazeminoties gaisa temperatūrai, uz ceļiem veidosies apledojums, sniega segas biezums varētu pieaugt līdz pat desmit centimetriem, kā arī pasliktināsies redzamība, tādēļ galvaspilsētas ielās var veidoties apgrūtināti braukšanas apstākļi. Ielu un ietvju uzturēšanā tiks iesaistīti visi pašvaldības dienesti un pieejamā tehnika, tomēr, lai atvieglotu ielu tīrīšanu un mazinātu iespējamos sastrēgumus, iedzīvotāji aicināti maksimāli izmantot sabiedrisko transportu.