<
112
2024. gada 12. marts, 08:18

Saldējuma pārdevējs Valmieras pusē cietsirdīgi nogalinājis vietējo

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Marta sākumā Valmieras pusē Rubenes ciemā tika atrasts kāda vietējā iedzīvotāja līķis. Policisti apstiprināja, ka 33 gadus vecais vīrietis miris vardarbīgā nāvē. Vēlāk atklājās, ka upuri nosita vietējais saldējuma pārdevējs, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Arnis Priede pazuda bezvēsts janvāra sākumā. Policija par to uzzināja nedēļu vēlāk un 16. februārī izplatīja vīrieša fotogrāfiju, ar lūgumu sniegt informāciju par Rubenes iedzīvotāja atrašanās vietu. Tas, ka vīrietis ir noslepkavots, atklājās gandrīz divus mēnešus vēlāk.

Vietējā veikala pārdevēja puisi pazina un stāsta: "Viņš bija miermīlīgs, bet nogājis no ceļa. Dzeršana bija lielākā problēma. Neturējās nevienā darbā. Visiem prasīja naudiņu. Vienmēr aizbildinājās ar to, ka atdos. Pēc tam vairs nedevām, jo mēs tādā veidā palīdzējām viņam nodzerties."

Diezgan nesen vīrietis nozaga ziedojumu kastīti un par to tika sodīts ne tikai no likumsargiem, bet arī no ciema iedzīvotājiem. Linča tiesu izpildīja vietējie vīrieši alkohola reibumā. "Mēs redzējām, kā viņu iepļaukāja. Viņi visi tur bija iesaistīti," stāsta pārdevēja.

Par spīti neglaimojošam tēlam, kuru iezīmē Rubenes iemītnieki, daudzi izjuta līdzjūtību un žēlumu pret jauno vīrieti. Kāda kaimiņiene aizkadrā atzīst, ka puisis uzauga nelabvēlīgā ģimenē.

Arņa paziņu lokā bieži vien bija redzams kāds kluss jaunietis. Divdesmit piecus gadus vecais vīrietis tika aizturēts gandrīz uzreiz pēc līķa atklāšanas. Paziņa nosita vīrieti un noslēpa pamestās ēdnīcas telpās.

Policijā norāda, ka vīrietim šobrīd piemērots apcietinājums un tiek skaidrota aizturētā saistība ar notikušo.

Iespējamais slepkava iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā, un arī apkaimes iedzīvotājiem nešķita, ka jaunietis būtu spējīgs kādu noslepkavot.

Oficiāli neapstiprināta informācija vēsta, ka slepkavība paveikta īpaši cietsirdīgi, upuri sitot ar koka gabalu un pēc tam aizdedzinot. Izmeklēšana turpinās.

Šī gada 3. martā Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Valmieras novadā, Kocēnu pagastā kādā neapsaimniekotā īpašumā atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Par notikušo nekavējoties tika sākts kriminālprocess, informē likumsargi.

Veicot izmeklēšanas darbības, noskaidrots, ka mirušais ir kāds 1991. gadā dzimis vīrietis, kurš janvāra mēnesī izsludināts kā bezvēsts pazudis. Skaidrojot notikušā apstākļus, 4. martā, policija aizturēja iespējamo vainīgo personu - 1998. gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā par nopietniem likumpārkāpumiem.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, tiek skaidrota vīrieša saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Ar tiesas lēmumu aizturētajam ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 116. panta  par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) — soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.