foto: ekrānuzņēmums no video
Deviņu bērnu tēvs Jēkabpils pusē nonācis neapskaužamā dzīves situācijā; viņš lūdz sabiedrības palīdzību
Pēc astoņiem rītā ugunsdzēsējiem un glābējiem izdevies ierobežot uguns izplatību.
Sabiedrība
2024. gada 28. februāris, 12:37

Deviņu bērnu tēvs Jēkabpils pusē nonācis neapskaužamā dzīves situācijā; viņš lūdz sabiedrības palīdzību

Jauns.lv

Viesītes pagastā, Jēkabpils rajonā, pirms dažām dienām daudzbērnu ģimene zaudējusi saimniecības ēku ar visām tur glabātajām iekārtām un preci. Ģimenes galva lūdz līdzpilsoņu palīdzību – īpašums nav bijis apdrošināts, bet zaudējumi ir vairāki desmiti tūkstoši eiro, vēsta raidījums "Degpunktā".

Ziedonis, deviņu bērnu tēvs, pagalmā izskrējis vienās apakšbiksēs īsi pirms sešiem rītā. Nebija laika ģērbties. 58 gadus vecā vīrieša priekšā pavērās šausminošs skats – ģimenei piederošais angārs dega ar atklātu uguni.

Ziedonis mēģināja dažas mantas glābt, taču uguns bija pārāk stipra un neļāva pietuvoties tuvāk par dažiem metriem. Karstums dedzināja ādu, un vīrietim nācās pacietīgi gaidīt ugunsdzēsēju palīdzību.

Ugunsdzēsējiem izdevies izglābt blakus esošo dzīvojamo māju, kas karstuma dēļ jau sākusi kust. Ziedoņa ģimenei izdevies evakuēties no guļamistabām, neviens no cilvēkiem ugunsgrēkā nav cietis.

foto: ekrānuzņēmums no video
Ar atklātu liesmu 550 kvadrātmetru platībā dega saimniecības ēka, kurā glabājās siens, daudz saimniecības preču un inventārs.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Gribuste informē: "Ar atklātu uguni 550 kvadrātmetru platībā dega saimniecības ēka, kurā glabājās siens, daudz saimniecības preču un inventārs. Pēc astoņiem rītā ugunsdzēsējiem un glābējiem izdevās ierobežot uguns izplatību, dzēšanas darbi tika pabeigti dienas laikā."

Pirms pāris gadiem Ziedoņa dēls angārā atvēra ražošanas cehu un sāka biznesu. Ģimene atlicinājusi pēdējos līdzekļus garšvielu pārstrādes iekārtu iegādei. Tomēr būvniecības procesā Ziedonis pieļāva liktenīgu kļūdu, kas arī noveda pie negadījuma.

Organizācija "Pēc ugunsgrēka" atvērusi labdarības kontu Ziedoņa ģimenes atbalstam. Zvanot uz numuru 90203909, angāra remontdarbu uzsākšanai tiks piešķirti 1,50 eiro centi, bet, zvanot uz numuru 90006860, tiks aprēķināti 4,27 eiro.

Ja kādam ir neizmantoti būvmateriāli, ko nodot Ziedonim, zvaniet viņam pa tālruni 28718031.