112
2024. gada 6. februāris, 13:07

VIDEO: pakaļdzīšanās trilleris Bauskas pusē, avarē gan dzērājšoferis, gan pašvaldības policijas busiņš

Jauns.lv

Bauskas pašvaldības policija piektdien, 2. februārī dzinās pakaļ dzērājšoferim un iekļuva avārijā. Satiksmes negadījumā cieta divas personas, tostarp likumsargs.

Aculiecinieka video redzams, ka no ceļa braucamās daļas nobraucis pašvaldības policijas busiņš. Transportlīdzeklis guvis pamatīgi bojājumus, bet tālāk pļavā uz sāniem apzāgzies vēl kāds auto.

Valsts policija informē, ka 2024. gada 2. februārī īsi pirms pulksten 15.00 Bauskas novadā, Gailīšu pagastā kāds 1986. gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu "Volvo", kurš pie stūres bija sēdies, būdams 1,86 promiļu alkohola reibumā.

foto: Ekrānuzņēmums
Pašvaldības policijas priekšnieks atzīst, ka, visticamāk, likumsargu auto vairs nebūs remontējams, būs jānoraksta.

Bauskas novada Pašvaldības policijas amatpersonas aicināja transportlīdzekļa vadītāju apturēt automašīnu, bet vadītājs atteicās pakļauties kārtības sargu likumīgajām prasībām un mēģināja bēgt. Pēc notikušā likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos

Automašīnas "Volvo" vadītājs, veicot pagrieziena manevru ceļa līkumā, netika galā ar transportlīdzekļa vadību, kā dēļ nobrauca no ceļa braucamās daļas un uzbrauca elektrības stabam, šķērsoja grāvi un piezemējās uz lauka. Policijas vadītais buss "Toyota" arī avarēja un uzbrauca elektrības stabam.

Ceļu satiksmes negadījumā cieta divas personas, kurām tika sniegta medicīniskā palīdzība. Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā sākts kriminālprocess, savukārt par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu un nepakļaušanos policijas darbinieka prasībām ierosināts administratīvā pārkāpuma process.

Bauskas novada pašvaldības policijas priekšnieks Broņislavs Ostrovskis atzīst, ka, visticamāk, likumsargu auto vairs nebūs remontējams, būs jānoraksta. Slimnīcā pašlaik ārstējas darbinieks, kam konstatēts augšstilba kaula lūzums, vēl turpināsies medicīniskā izmeklēšana.

Sadauzītais auto pērn bija iegādāts lietots. Bauskas novada pašvaldības darbinieku rīcībā pašlaik vēl ir trīs busi un divi "džipveidīgie" transportlīdzekļi, pērn nopirkts arī viens jauns buss, kas tuvākajā laikā tiks aprīkots kā operatīvais transportlīdzeklis, medijam "Bauskas Dzīve" stāsta Ostrovskis.