foto: Juris Rozenbergs
Lielais valsts svētku ceļvedis visai Latvijai: ko darīt 17.–20. novembrī
Simtiem Valsts svētku pasākumi notiks gan lielās pilsētās, gan attālos lauku pagastos: visiem būs iespēja godam nosvinēt Latvijas 105. dzimšanas dienu.
Sabiedrība
2023. gada 15. novembris, 05:19

Lielais valsts svētku ceļvedis visai Latvijai: ko darīt 17.–20. novembrī

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Latvijas valsts 105. dzimšanas dienu gan visās pilsētās un visos pagastos svinēs četras dienas – no piektdienas, 17. novembra, līdz pirmdienai, 20. novembrim. Daudzviet Latvijas proklamēšanas dienu godinās jau 17. novembrī, kulminācija – 18. novembrī, kurai turpinājums sekos 19. un 20. novembrī. Jauns.lv piedāvā lielo svētku ceļvedi, kurā sev saistošu svētku svinēšanas veidu atradīs jebkurš.

Būs gan svinīgas ceremonijas un parādes, gan gaismas šovi un uguņošanas, gan pasākumi bērniem un sportiskas aktivitātes, gan koncerti ar pazīstamiem ar pazīstamiem māksliniekiem un vietējiem pašdarbniekiem, gan balles un svinīgi dievkalpojumi. Visu ne uzskaitīt... Jauns.lv piedāvā nozīmīgāko un vērienīgāko Latvijas dzimšanas dienu pasākumu sarakstu visā Latvijā. Lai vieglāk plašajā kalendārā būtu orientēties, pasākumi sadalīti septiņās sadaļās: “Rīga”, “Jūrmala un Pierīga”, “Kurzeme”, “Latgale”, “Sēlija”, “Vidzeme” un “Zemgale”. Lai arī vairums pasākumu ir bezmaksas, jāpievērš uzmanība tam, ka daudzviet iepriekš ir jāizņem bezmaksas ieejas kartes; uz vairākiem pasākumiem jāiegādājas biļetes.

Nākamā lapa: Rīga