Mākslas un kultūras ļaudis pulcējas Jāņa Deinata foto izstādē. FOTO
Jāņa Deinata jaunākā fotoizstāde "AINAS II / Pasaules mala" tika atklāta Dailes teātra telpās. Fotomāksliniekam atklāšana tika arī daudz ziedu un novēlējumu – lai labi kadri!
Kultūra
2015. gada 20. marts, 17:10

Mākslas un kultūras ļaudis pulcējas Jāņa Deinata foto izstādē. FOTO

Jauns.lv

Uz fotogrāfa Jāņa Deinata personālizstādi "AINAS II / Pasaules mala", kas 19. martā tika atklāta Dailes teātra telpās, pulcējās daudz Latvijas mākslas un kultūras pasaules dižgaru un Deinata talanta cienītāju.

Turpinot iepriekšējo darbu sēriju, izstādē "AINAS II / Pasaules mala" Jānis Deinats pievēršas redzes un uztveres īpatnībām. "Ir pieņemts savu un citu cilvēku dzīvi vērtēt, atzīmējot kādus svarīgus pieturas punktus un brīžus, nemaz nepamanot vai ātri aizmirstot bezgalīgi daudzos punktus jeb ainas, kas ir tikpat svarīgas, bet viegli gaistošas," par izstādi izteicies Jānis.

Izstādes atklāšanas viesu vidū bija gan Dailas teātra aktrise Lilita Ozoliņa, kas atgūstas pēc kājas traumas, operdziedātāji Sergejs Jēgers un Nauris Puntulis, komponists Kārlis Lācis, muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, eksprezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu, virkne aktieru, tostarp Elīna Dzelme, kā arī daudzi Jāņa kolēģi fotogrāfi.

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders