foto: Facebook
Drosmīga karavīra zibenīgā reakcija izglābj Cieceres ezerā slīkstošu makšķernieku
Seržants Oskars Frolovs dien Kaujas atbalsta bataljona Inženiertehniskajā rotā.
Sabiedrība
2022. gada 12. novembris, 19:20

Drosmīga karavīra zibenīgā reakcija izglābj Cieceres ezerā slīkstošu makšķernieku

Jauns.lv

10. novembra vakarā Brocēnos seržants Oskars Frolovs Cieceres ezerā izglāba makšķernieka dzīvību, ziņo Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde un Brocēnu pašvaldība.

10. novembrī, Brocēnos, Cieceres ezera tuvumā Oskars devās pastaigā ar suni un pēkšņi izdzirdēja palīgā saucienus. Mēginājums sasaukt personu bija nesekmīgs. Reaģējot zibenīgi, viņš saprata aptuveno personas atrašanās vietu, bet bija grūti noteikt - persona atradās ūdenī vai otrpus krastam.

Kamēr dienesti devās uz notikuma vietu, Oskars, atstājot sagaidītāju, skrēja mājup pēc airiem un peldlīdzekļa. Esot ūdenī, airējot viņš reaģēja uz skaņu, jo bija jau iestājusies tumsa.

Vīrietis, kurš, kā izrādījās bija makšķerējis ezerā, bija pazaudējis līdzsvaru, darbinot motoru. Nelaimīgā kārtā bija paklupis un iekritis ūdenī uz muguras tā, ka virs ūdens bija redzama tikai seja. Persona esot ūdenī pavadījusi, iespējams, līdz pat stundai, pie tam bez peldētprasmes.

Oskars ievilka vīrieti laivā un airēja uz laivu piestātni. Persona tika nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieku rīcībā.

Esam neizsakāmi lepni par tavu pašaizliedzīgo un drosmīgo rīcību, steidzoties palīgā nelaimē, glābjot cilvēka dzīvību, vēsta Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde.

Oskars dien Kaujas atbalsta bataljona Inženiertehniskajā rotā. Sevi dienestā jau ir pierādījis kā uzticamu un lielisku karavīru, ne velti saņēmis labākā seržanta apbalvojumu kursā.