foto: Juris Rozenbergs
Precizēts atļauto tirdzniecības vietu saraksts "lokdauna" laikā
Vakars pirms "lokdauna" 20. oktobrī.
Politika
2021. gada 26. oktobris, 16:59

Precizēts atļauto tirdzniecības vietu saraksts "lokdauna" laikā

Jauns.lv / LETA

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, tostarp skaidrāk precizējot atļauto tirdzniecības vietu sarakstu stingro ierobežojumu laikā līdz 15. novembrim.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar grozījumiem precizēts pārtikas veikala definējums. Ja līdz šim grozījumos bija paredzēts, ka tirdzniecības pakalpojumus klātienē sniedz preču veikali, kur 70% no preču sortimenta ir pārtikas preces, tad ar grozījumiem noteikts, ka to dara pārtikas veikalos, kur 70% no sortimenta ir pārtikas preces, higiēnas preces, dzīvnieku barība un preses izdevumi.

Tāpat līdzšinējie preču veikali, kur 70% no preču sortimenta ir higiēnas preces, ar grozījumiem definēti kā higiēnas preču veikali, kur 70% no preču sortimenta ir higiēnas preces.

Tukšas ielas, slēgti veikali un bērnu rotaļlaukumi - Latvija stingrā "lokdauna" priekšvakarā 2021. gada oktobrī

gallery icon
23

Vienlaikus nosacījums par to, ka tirdzniecības pakalpojumus klātienē var sniegt aptiekas un veterinārās aptiekas ar grozījumiem precizēts uz medicīnas preču tirdzniecības vietām, kur vismaz 90% no preču sortimenta ir medicīnas preces, un aptiekas, tai skaitā veterinārās aptiekas.

Tikmēr telekomunikāciju preču un pakalpojumu vietas ārkārtējās situācijas rīkojumā turpmāk būs definētas kā datoru, to perifēro iekārtu un programmatūras, kā arī telekomunikācijas iekārtu veikali.

Savukārt, lai nodrošinātu, ka netiek aizliegta preču tirdzniecība, izmantojot distances saziņas līdzekļus, arī vairumtirdzniecībā, precizēts, ka šādu pakalpojumu var sniegt tirdzniecībā strādājošie, ne tikai mazumtirdzniecības veikali.

Vienlaikus, lai novērstu atšķirīgas interpretācijas iespējas par to, vai distances tirdzniecībā pasūtītās preces var izsniegt ārpus tirdzniecības telpām, piemēram, tirdzniecības centra gaitenī, vai tomēr tikai ārpus telpām, grozījumos skaidri definēts, ka "ārpus tirdzniecības telpām" nozīmē ārpus tirdzniecības ēkas.

Jau vēstīts, ka līdz 15. novembrim Latvijā spēkā ir stingri Covid-19 ierobežojumi.

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās