Sabiedrība
2021. gada 27. septembris, 22:45

Dievkalpojuma laikā "BMW" vadītājs sagrauj Jēkabpils baznīcas žogu

Jauns.lv

Jēkabpilī svētdienas rītā notikusi smaga avārija. Kāda "BMW" šoferis ietriecies pamatīgā ķieģeļu žogā, kas apjož vienu no vietējām baznīcām, bet pēc notikušā kopā ar pasažieriem no notikuma vietas aizmucis, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Laikā, kamēr Krustpils Svētā Nikolaja pareizticīgo baznīcā notika dievkalpojums, dievnama žogu ar pamatīgu blīkšķi nojaucis kāds 5. sērijas "BMW" stūrētājs, kurš 90 grādu līkumā acīmredzot nav spējis novaldīt savu braucamrīku.

"No šejienes kā gāja, tā taisni iekšā. Neredzēju, tikai dzirdēju, ka trīs puiši esot aizmukuši," stāsta vietējais iedzīvotājs Ainārs.

Lai arī citi tuvējo māju iedzīvotāji ne tikai piefiksējuši negadījumu, bet pat redzējuši mūkošos, pašā dievnamā troksnis palicis nesadzirdēts.

"Godīgi sakot, uzzināju tikai pēc paša dievkalpojuma, iznākot ārā. Vislielākais prieks, ka nav cietušo," stāsta priesteris Toms.

Policistiem jau izdevies aplūkot video kameru ierakstus, kuros redzams aizbēgušais, savukārt sasistā "BMW" īpašnieks jau paviesojies policijā. Taisnības labad gan jāsaka, ka viņam ar notikušo nav nekāda sakara.

"Viņš pēdējās nedēļas laikā vispār nav to mašīnu redzējis," stāsta Valsts policijas Zemgales reģiona Satiksmes uzraudzības vecākais inspektors Salvis Ozoliņš, piebilstot, ka vainīgo policija jau sazvanījusi.

Likumsargs norāda, ka pārkāpējam par negadījuma vietas pamešanu draud 700 eiro liels naudas sods, kā arī divu gadu vadīšanas tiesību liegums. Tāpat, domājams, ka apdrošinātāji regresa kārtībā vēlēsies atgūt naudu par baznīcas žoga remontu.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.