foto: LETA
Būvnieki par saviem līdzekļiem jau salabojuši pusi defektu pērn noasfaltētajos posmos
Sabiedrība
2021. gada 15. jūlijs, 23:26

Būvnieki par saviem līdzekļiem jau salabojuši pusi defektu pērn noasfaltētajos posmos

Jauns.lv / LETA

Būvnieki par saviem līdzekļiem izlabojuši gandrīz pusi defektu, kas tika atklāti reģionālo autoceļu posmos, kuros pērn veikta seguma atjaunošana, pielietojot virsmas apstrādes tehnoloģiju, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Pašlaik darbi veikti 14 posmos, kuros konstatēti defekti. Kopumā defekti konstatēti 32 posmos, un tie būvniekiem jānovērš šajā sezonā.

LVC skaidroja, ka defektu labošanas darbus pašlaik traucē netipiski augsta gaisa temperatūra, kas jau ilgāku laiku dienā pārsniedz 30 grādus pēc Celsija, jo bitumena emulsijas ieklāšana šādā karstumā nav vēlama. Tāpēc defektu labošana daudzviet ir atlikta līdz gaisa temperatūra pazemināsies.

Jau ziņots, ka pagājušā gada būvdarbu sezonā virsmas apstrādes darbi notika 82 valsts autoceļu objektos, bet patlaban defekti konstatēti apmēram trešdaļā no tiem.

LVC iepriekš informēja, ka tā būvniekus aicināja konkrētos ceļus ar defektiem salabot līdz 15.jūlijam.

Defektu dēļ notiek šķembu atdalīšanās no seguma, ar automašīnu riteņiem šie akmeņi tiek pacelti gaisā un automašīnām var tikt nodarīti bojājumi. Lai samazinātu bojājumu riskus, patlaban visos posmos, kur ir konstatēti defekti, ieviesti ātruma ierobežojumi 50 un 70 kilometru stundā. Tāpat atdalījušās šķembas tiek slaucītas no šiem ceļu posmiem.

Kompānija "Latvijas valsts ceļi" izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām. "Latvijas valsts ceļi" pārvalda vairāk nekā 20 000 kilometru valsts autoceļu.