foto: LETA
Nākošnedēļ noteiktā laikā vakcinācijas centros turpinās senioru vakcinācija bez iepriekšēja pieraksta
Sabiedrība
2021. gada 16. maijs, 19:31

Nākošnedēļ noteiktā laikā vakcinācijas centros turpinās senioru vakcinācija bez iepriekšēja pieraksta

Jauns.lv

No 17. līdz 23. maijam turpinās senioru vakcinācija bez iepriekšēja pieraksta liela mēroga centros no plkst. 9 līdz 10 dienās, kad centri strādās, portālu Jauns.lv informē Veselības ministrijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgā nākošnedēļ strādās 4 liela mēroga centri, ATTA centra un Rīgas Kongresu nama vakcinācijas centri strādās katru dienu no pirmdienas līdz sestdienai. Ķīpsalas hallē un Rīgas Centrāltirgū vakcinācijas centri strādās piektdien un sestdien.

Kopumā visā Latvijā nākamnedēļ strādās vakcinācijas centri 21 Latvijas pilsētā. Centru darba laiks atrodams šeit.

Cilvēki masveidā dodas vakcinēties pret Covid-19

Lielās cilvēku intereses dēļ vakcinācija pret Covid-19 "ATTA" centrā sākusies jau pirms plkst.9.00.

gallery icon
96

Visos liela mēroga centros vakcinācija no 17. līd 23. maijam notiks ar "Pfizer/BioNTech" vakcīnu "Comirnaty", izņemot Rīgas Centrāltirgu, kurā 21. un 22. maijā vakcinācija notiks ar "Janssen" vakcīnu, kam nepieciešama tikai viena deva.

Iedzīvotāji var uzzināt par vakcinācijas centru darba laiku pašvaldību mājas lapās vai zvanot uz tālruni 8989.

Aicina saņemt vienas devas vakcīnu

21. un 22. maijā Rīgas Centrāltirgū būs iespējams saņemt ražotāja "Johnson & Johnson" Covid-19 vakcīnu "Janssen". Šīs vakcīnas priekšrocība ir tā, ka nepieciešama tikai viena vakcīnas deva.

Centrāltirgū izveidotajā masu vakcinācijas punktā ļaudis saņem vakcīnas

gallery icon
47

Pieteikties vakcīnas saņemšanai var vietnē manavakcina.lv, pa tālruni 8989, bet seniori var ierasties uz vakcīnas saņemšanu bez iepriekšēja pieraksta abas dienas no plkst 9 līdz 10.

Saņemot "Janssen" vakcīnu, jārēķinās, ka aizsargājoša ietekme sākas jau pēc 14 dienām kopš vakcīnas saņemšanas.

Kā norāda Veselības ministrija, klīniskajos pētījumos ASV, Dienvidāfrikā un Dienvidamerikas valstīs piedalījās vairāk nekā 44 tūkstoši cilvēku. Pētījumi liecina, ka vakcīnai ir 67% efektivitāte simptomātiskas Covid-19 saslimšanas novēršanai. Savukārt, ražotāja dati publiskotie dati vēsta, ka 85% efektivitāte smagas saslimšanas, hospitalizācijas un nāves novēršanā ir pēc 28 dienām, bet pēc 49 dienām vakcīnas efektivāte smagas saslimšanas novēršanā jau ir 100%.

Pētījumos "Janssen" Covid-19 vakcīnas blakus reakcijas bija vieglas vai vidējas  un izzuda pāris dienas pēc vakcinācijas. Visbiežākās blakusreakcijas bija sāpes injekcijas vietā, galvassāpes, nogurums, muskuļu sāpes un slikta dūša. Vakcīnas sagaidāmās blakusreakcijas ir mazāk izteiktas senioriem, norāda Veselības ministrija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās