foto: LETA
Engures pusē uzbrukumu piedzīvo pedagogs, kura kabinetā ienācis laupītājs draud nogalināt un nodara fiziskas sāpes
112
2021. gada 15. aprīlis, 13:03

Engures pusē uzbrukumu piedzīvo pedagogs, kura kabinetā ienācis laupītājs draud nogalināt un nodara fiziskas sāpes

Jauns.lv

Pēc uzbrukuma skolotājam, laupīšanas un draudiem pedagogu nogalināt policija Engures pusē aizturējusi kādu 1989. gadā dzimušu vīrieti. 

Kā portāls Jauns.lv uzzināja Valsts policijā, trešdien, 14.aprīlī, kādā Engures novada izglītības iestādē iegāja vīrietis, kurš, pielietojot vardarbību un izsakot draudus, nolaupīja portatīvo datoru un mobilo tālruni. 

Izsaukumu Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirknī policisti saņēma no izglītības iestādes saņemta informācija no izglītības iestādes, uzzinot, ka ap plkst.12.20 kāds vīrietis ienācis pedagoga kabinetā, izteicis draudus nogalināt viņu, kā arī pielietojis vardarbību, nodarot fiziskas sāpes, un nolaupījis izglītības iestādei piederošo portatīvo datoru "Acer" un pedagogam piederošo mobilo tālruni "Huawei". Noziedzīgās darbības rezultātā tika nodarīti materiālie zaudējumi 590 eiro apmērā.

Tajā pašā dienā, veicot kriminālprocesuālās darbības, tika noskaidrota aizdomās turētā persona, informē likumsargi. Veicot sankcionētu kratīšanu, 1989.gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā tika atrastas un atgūtas nolaupītās mantas. Vīrietis tika aizturēts un ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Par notikušo tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību, un šobrīd turpinās izmeklēšana un precīzu nozieguma apstākļu un motīvu skaidrošana, kā arī tiek lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajai personai.

Tēmas