foto: LETA
Mediķa ieraksts "Twitter" par "stacionārā notiekošo" nobiedē cilvēkus. Stradiņos skaidro: viss ir kārtībā
Informatīvas norādes Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā.
Sabiedrība
2020. gada 5. oktobris, 15:23

Mediķa ieraksts "Twitter" par "stacionārā notiekošo" nobiedē cilvēkus. Stradiņos skaidro: viss ir kārtībā

Jauns.lv

Svētdienas vakarā satraukumu daudzos sociālo tīklu lietotājos radīja kāda mediķa ievietots ieraksts sociālajā tīklā "Twitter" par "stacionārā notiekošo". Šobrīd slimnīca strādā atbilstoši apstākļiem, apliecina Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) vadība.

Slimnīcas Komunikācijas daļas vadītāja Janita Veinberga norāda: "Ņemot vērā slimnīcas darbinieka "Twitter" personīgajā kontā publicēto ierakstu, esam saņēmuši daudz mediju jautājumu par situāciju PSKUS stacionāra nodaļās saistībā ar Covid-19 infekciju."

"Varam apliecināt, ka slimnīca strādā atbilstoši apstākļiem un visiem pacientiem tiek sniegta medicīniskā palīdzība - kā akūti, tā plānveida. Nekas ārkārtējs slimnīcā šobrīd nav noticis un tās darbs šobrīd traucēts," saka slimnīcas pārstāvji.

Veinberga skaidro: "Slimnīcā pēdējā laikā teju ikdienu nonāk kāds pacients, kurš ir Covid-19 inficēts, tā nav ārkārtas situācija. Ir ieviesti atbilstoši rīcības algoritmi, kurus ievērojot iespējams slimnīcas darbu turpināt. Negatīvs Covid-19 analīzes tests, kas veikts ne vēlāk kā 48 stundas pirms ierašanās pie mums, ir nepieciešams šādos gadījumos: ja ir plānota operācija vai ķirurģiska, invazīva manipulācija stacionārā vai dienas stacionārā, kā arī fibrogastroskopija. Testi netiek prasīti dodoties uz vizīti pie ārsta vai uz radioloģisko izmeklējumu! Nosūtījumu uz testu izsniedz ģimenes ārsts, tomēr ir pacienti, kuri dažādu iemeslu dēļ ierodas bez testa rezultātiem. Šādā gadījumā testu veic slimnīcā uz vietas, pacientu, atbildes gaidīšanas laikā izolējot no kopējās pacientu plūsmas. Tāpat ik dienas tiek veikti arī 3- 5 eksprestesti pacientiem, kuriem palīdzība nepieciešama akūti."

Ņemot vērā inficēšanās skaita pieaugumu valstī, jau no 1.oktobra slimnīca ir atgriezusies pie dažiem piesardzības pasākumiem, kuri vasaras periodā bija atcelti - piemēram - obligātas masku lietošana iekštelpās, pacientu informācijas punktu organizēšana visos korpusos, kuros ir pacientu plūsmas, informē PSKUS pārstāvji.

Jānorāda, ka pēc mediķa mīklainā ieraksta "Twitter", daudzi sociālo tīklu lietotāji pauda satraukumu par to, kas notiek, kā arī kritizēja tvīta autoru, ka šādi ieraksti bez jebkāda paskaidrojuma biedē cilvēkus. Mediķis rakstīja: "Kolēģi! Izturību visiem, skatoties šodien stacionāra uz notiekošo, saprotam pirmais vilnis bija ziediņi..."

Kā pirmdienas rītā informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvji, aizvadītajā diennaktī slimnīcās nogādāti vēl 3 jaunā koronavīrusa pacienti, un līdz ar to šobrīd stacionāros ārstējas 24 cilvēki ar vidēji smagu slimības gaitu, bet četri - ar smagu slimības gaitu.