Politika
2020. gada 27. septembris, 18:01

Valdība vēl neplāno atsākt darbu klātienē

Jauns.lv / LETA

Patlaban netiek apsvērta iespēja nodrošināt valdības darbu klātienē, sacīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Viņš atzina, ka iepriekš tika apsvērta ideja, ka ministri uz valdības sēdēm varētu sanākt klātienē, bet pieaicinātās personas piedalītos attālināti. Tomēr, ņemot vērā Covid-19 saslimstības pieaugumu Latvijā, patlaban netiek izskatīta iespēja nodrošināt Ministru kabineta sēdes klātienē.

"Jāņem vērā, ka Ministru kabinets ir izpildvaras augstākais orgāns, kas iznesa visu ārkārtējās situācijas smagumu. Mums ir jārūpējas, lai valdības locekļi būtu veseli un rīcībspējīgi," uzsvēra Valsts kancelejas direktors.

Viņš piebilda, ka valdības darbu nevar pakļaut paaugstinātam riskam. "Ja kāds no ministriem saslims, tad riskam tiek pakļauts viss Ministru kabinets. Ar attālināta darba nodrošināšanu šis risks tiek minimizēts," informēja Citskovskis.

Saistībā ar Covid-19 izplatību Ministru kabineta sēdes kopš 24.marta notiek attālināti.

Savukārt Saeima uz pirmo sēdi klātienē sanāca septembra sākumā.

2020.gada septembris: vairums Saeimas deputātu ignorē aicinājumu lietot sejas masku

Vairums parlamentāriešu šodien uz Saeimas ārkārtas sēdi, kas pēc ilga pārtraukuma notiek klātienē, ieradušies bez sejas maskām. Aizvadītajās dienās vairāki ...

gallery icon
48

Tāpat ziņots, ka Valsts kanceleja ir izstrādājusi informatīvo ziņojumu par elastīgā darba organizāciju valsts pārvaldes iestādēs, rosinot tajās nodrošināt attālinātā darba iespējas.