Sabiedrība
2020. gada 14. augusts, 21:02

Neiedomājama situācija - 20 dienas pēc bērēm apbedīšanas birojs izsniedz vēl vienu urnu ar pīšļiem

Bez Tabu, TV3

Augusta sākumā tika ziņots par rīdzinieku Dairi, kurš uzņēmies organizēt bēres savam draugam Aivaram, kurš mūžībā devies šī gada jūnijā. Toreiz vīrietis TV3 raidījumam "Bez Tabu" ziņoja, ka viņam ir aizdomas, ka apbedīšanas biroja "Akropolis" sagādātajā urnā nemaz neatrodas drauga pīšļi. Nu Dairis nāk klajā ar vēl šokējošāku paziņojumu - apbedīšanas birojs viņam pēc bērēm pēkšņi izsniedzis vēl vienu urnu ar pelniem un nav skaidrs, ko Dairis īsti apbedījis.

Atgādinām, ka iepriekš Dairis sūdzējies par apbedīšanas biroja neprofesionalitāti - urna ar pelniem viņam izsniegta ļoti novēloti, turklāt ar nepareiziem dokumentiem.

Pavisam nesen raidījums "Bez Tabu" saņēmis satrauktu Daira zvanu - viņš aicināts saņemt vēl vienu urnu, un arī tajā esot viņa tuvinieka pīšļi. Rodas jautājums, ko Dairis ir apglabājis?

foto: ekrānuzņēmums no video
Dairis ar 30.jūlijā izsniegto urnu

"Es devos uz Slokas ielu 161 pēc papīriem. Man iedeva urnu, papīrus es vēl dabūjis neesmu. Ko viņi man iedeva iepriekš, es nezinu, jo 10.datumā viņi man iedeva urnu, bet 11.datumā bija bēres. Neko viņi nepaskaidroja," stāsta Dairis.

Pirmo urnu Dairis saņēmis 10.jūlijā, dienu pirms bērēm, taču otru - 30.jūlijā. Uz abām urnām bijuši tuvinieka Aivara dati.

"Ko es tur apglabāju? Tur bija zeme iekšā? Vai, kā man citi saka, kūdra? Kas ir šajā?" neizpratnē ir Dairis. "Muļķīga situācija šī ir. Divreiz apglabāt vienu cilvēku. Viņi smejas par mums?"

foto: ekrānuzņēmums no video
Dairis drauga Aivara pīšļus apbedījis jau 11.jūlijā

Atceroties pirmo urnas saņemšanas reizi, Dairis atminas kādu aizdomīgu ieteikumu no apbedīšanas biroja darbinieces, kas tagad liek domāt, ka jau tad vajadzēja nojaust, ka kaut kas nav kārtībā. Viņa esot ieteikusi Dairim atlikt bēres.

Apbedīšanas biroja "Akropolis" darbiniece raidījumam norāda, ka neko nezinot par 10.jūlijā Dairim pasniegto urnu. Aivara pīšļi esot tikko izsniegtajā urnā. "Kā gan es varēju iedot divas urnas?" jautā darbiniece.

foto: ekrānuzņēmums no video
"Akropolis" darbiniece stāsta, ka neko par pirmīt izsniegto urnu nezina, bet šī urna esot īstā

To, ka 11.jūlijā tiešām notikušas Aivara bēres, apliecina arī sastaptā kapu pārzine.

Apbedīšanas firmas "Akropolis" vadītājs Jegors Sokolovs uz žurnālistes jautājumiem atbildēt atteicās, pārtraucot sarunu.

Dairis stāsta, ka pēc notikušā dzīvo stresā, un viņam jau nākas apmeklēt psihiatru. Kas atrodas abās no urnām pagaidām paliek noslēpums. Daitis ir apņēmības pilns vērsties ar iesniegumu arī Valsts policijā, kas veiktu izmeklēšanu un to noskaidrotu.

Jāatgādina, ka iepriekš, nododot pirmo urnu, apbedīšanas biroja izsniegtajos dokumentos bija ieviesušās vairākas kļūdas, tostarp nepareizs gan dzimšanas, gan miršanas datums. “Jāpaskaidro, ka kļūda urnas pavadvēstulē radās nejauši - diemžēl darbinieks pieļāva neuzmanības kļūdu, par kuru ļoti pārdzīvo. Savukārt kļūdu kremācijas apliecībā pieļāva sadarbības partneri Igaunijā, kuri veica kremāciju. Viņi ļoti atvainojas par pieļauto kļūdu un nekavējoties veica kļūdas labojumu – nākamās nedēļas sākumā jābūt izlabotam,” toreiz skaidroja uzņēmuma pārstāvis.

Dairis atklāj, ka apbedīšanas biroja darbinieki līķim pakaļ atbraukuši  novēloti – tas ilgi atradies mājās. Tāpat solījuši, ka 28. jūnijā Stradiņos kremēs, bet tā nav noticis.  Solījuši arī, ka 6. jūlijā iedošot urnu, bet arī to viņš laikus nav dabūjis.

Nu Dairis bija devies pakaļ nepieciešamajiem dokumentiem, bet pretī saņēmis vēl vienu urnu.