foto: Facebook / Irina Bezusova
VIDEO: sabiedriskais autobuss Pļavniekos izbraukā iekšpagalma zālienu
Sabiedrība
2020. gada 24. jūlijs, 20:32

VIDEO: sabiedriskais autobuss Pļavniekos izbraukā iekšpagalma zālienu

Jauns.lv

Rīdzinieki piektdien Pļavniekos, Zemes ielā novērojuši neparastu skatu - uzņēmuma "Rīgas satiksme" 3.maršruta autobuss iebraucis daudzstāvu dzīvojamo māju iekšpagalmā un izbraukājis zālienu.

Ar redzēto iedzīvotāji padalījušies sociālajos tīklos. Zināms, ka 3. autobusa maršruts ierasti kursē pa Ilūkstes ielu līdz Akadēmiķa M.Keldiša ielai, bet šoreiz, Ilūkstes ielā notiekošo remontdarbu dēļ, autobusa vadītājs izvēlējies ceļu mērot caur iekšpagalmu.

Kāds "Twitter" lietotājs vērsies pie "Rīgas satiksmes" ar jautājumu, kā sabiedriskais transports mēro ceļu pa Ilūkstes ielu, ja tajā notiek remontdarbi, uz ko uzņēmums sniedzis atbildi, ka remontdarbi neskar transporta maršrutus, vien paildzina braukšanas laiku par aptuveni 30 minūtēm.

Neskatoties uz to, video liecina, ka 3.autobusa šoferis izvēlējies sastrēgumu apbraukt. Apturējis spēkratu uz pagalmā esošā zāliena, vadītājs atvēris durvis un izlaidis pasažierus starp dzīvokļu namiem.

"Rīgas satiksme" par vadītāja rīcību esot informēta.

Iedzīvotāji sociālajos tīklos pauž sašutumu par vadītāja rīcību, norādot, ka autobuss sabojājis zaļo zonu, kā arī autobusa gabarītu dēļ apdraudējis pagalmā novietotos spēkratus. Tāpat video redzams, kā vadītājs pa pagalmu manevrē, pie auss turot mobilo telefonu.