foto: Publicitātes foto
Ogrēnieši atbalsta Eiropas Mobilitātes nedēļas aicinājumu
Sabiedrība
2019. gada 16. septembris, 10:33

Ogrēnieši atbalsta Eiropas Mobilitātes nedēļas aicinājumu

Jauns.lv

Ir sākusies Eiropas Mobilitātes nedēļa, tās laikā iedzīvotāji aicināti mazāk izmantot automašīnas un vairāk pārvietoties ar velosipēdu, kājām, kā arī izmantot sabiedrisko transportu.

Iesaistoties Mobilitātes nedēļas aktivitātēs, daudzi Ogres novada pašvaldības centrālās administrācijas darbinieki šorīt uz darbu devās kājām vai ar velosipēdu, savus auto atstājot mājās.

Darbinieki, kuri dzīvo Rīgā, Lielvārdē un Ikšķilē, arī priekšroku devuši sabiedriskajam transportam – vilcienam. Ir arī tādi, kas uz darbu atbraukuši vairāki vienā automašīnā, mainot ikdienā ierasto lietu kārtību un veicinot degvielas radīto izmešu samazināšanu – katrā ziņā četri auto rada vairāk izmešu nekā viens.

foto: Publicitātes foto

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis pagājušajā nedēļā aicināja gan centrālās administrācijas, gan pašvaldības iestāžu darbiniekus visu šo nedēļu uz darbu un mājup no darba doties kājām, ar velosipēdiem vai sabiedrisko transportu, savus auto atstājot mājās. “Ar šo akciju ikviens no mums dos ieguldījumu vides saudzēšanā un arī katrs pats savas veselības uzlabošanā. Redzot mūsu apņemšanos pavadīt nedēļu bez auto, mūsu piemēram sekos arī citi mūsu pilsētas, novada un kaimiņu novadu iedzīvotāji,” uzsver domes priekšsēdētājs un aicina visus iedzīvotājus, kuri ikdienā pārvietojas ar automašīnu, Mobilitātes nedēļā mainīt ieradumus un izvēlēties citu pārvietošanās veidu.

foto: Publicitātes foto

Mobilitātes nedēļas pirmās dienas rītā pašvaldības centrālās administrācijas darbinieki, kuri uz darbu devās ar velosipēdu, tostarp arī domes priekšsēdētājs E.Helmanis, piestāja Brīvības ielas gājēju promenādē pie Latvijas monumentālā karoga, viņiem pievienojās arī “kājnieki” un ar vilcienu atbraukušie.  
Jāpiebilst, ka šorīt Ogres ielās varēja pamanīt vairāk riteņbraucēju nekā ikdienā.

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto