foto: Edijs Pālens/LETA
Ameriks nav izlēmis par savu palīgu komandu Eiropas Parlamentā
Amerikam šis esot jauns amats, tādēļ tuvāko nedēļu laikā viņš plāno izpētīt darba tehniskos aspektus.
Politika
2019. gada 27. maijs, 19:22

Ameriks nav izlēmis par savu palīgu komandu Eiropas Parlamentā

Jauns.lv / LETA

Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētais Rīgas domnieks Andris Ameriks (GKR) pagaidām nav izlēmis, vai un kādus palīgus aicinās sev līdzi darbam eiroparlamentā, pauda politiķis.

Viņš norādīja, ka, atšķirībā no deputātiem, kas EP strādās jau vairākus sasaukumus, viņam šis amats ir jauns, tādēļ tuvāko nedēļu laikā viņš plāno izpētīt darba tehniskos aspektus - cik un kādus padomniekus viņš var aicināt, un citas praktiskas lietas. "Jāsaprot, ka arī šiem cilvēkiem tas būs nozīmīgs lēmums, jo Brisele nav tepat aiz stūra," teica Ameriks.

Vienlaikus viņš norādīja, ka vēlētos strādāt Reģionu komitejā un, iespējams, arī Transporta komitejā, taču sīkākus komentārus par gaidāmo darbu nesniedza. Reģionu komitejā strādāt vēlētos arī Amerika sabiedrotais - Nils Ušakovs (S).

Jau vēstīts, ka vislielāko atbalstu - ap 26% - EP vēlēšanās saņēmusi "Jaunās Vienotība". Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - ap 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" - ap 6,3% balsstiesīgo.

Attiecīgi "Jaunā Vienotība", "Saskaņa" un VL-TB/LNNK ieguvušas pa diviem mandātiem EP, bet "Attīstībai/Par!" un "Latvijas Krievu savienība" - pa vienam.