foto: LETA
"Attīstībai/Par!" par Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāju vēlētos nepolitisku profesionāli
"Attīstībai/Par!" par Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāju vēlētos nepolitisku profesionāli.
Politika
2019. gada 13. februāris, 10:34

"Attīstībai/Par!" par Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāju vēlētos nepolitisku profesionāli

Jauns.lv / LETA

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) rosinās koalīcijai izraudzīties jaunu Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītāju, kas būtu nepolitisks profesionālis, sacīja AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Koalīcija ir vienojusies šo jautājumu skatīt sanāksmē pirmdien, 18.janvārī. AP ieskatā ir nepieciešamas izmaiņas CVK vadībā, jo pēc 21 gada ar vienu vadītāju būtu jālūkojas pēc jaunām pieejām. Pavļuts reizē pauž pateicību CVK pašreizējam priekšsēdētājam Arnim Cimdaram par līdz šim paveikto.

foto: LETA
Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

AP uzskata, ka Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāja amatā jāvirza nepolitisks un neitrāls profesionālis, kam ir pieredze ar vēlēšanu sistēmas jautājumiem, skaidroja politiķis. Par CVK kandidātu virzīšanas termiņiem vēl būs jālemj Saeimas Frakciju padomei un Prezidijam, piebilda Pavļuts.

foto: LETA
"Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Saskaņā ar likumu Saeima ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc tās sanākšanas izveido CVK. Centrālās vēlēšanu komisijas sastāvā ir deviņi locekļi, no kuriem CVK priekšsēdētāju un septiņus vēlēšanu komisijas locekļus ievēlē Saeima, bet vienu locekli no tiesnešu vidus - Augstākā tiesa savā plēnumā.