Bin Ladena šoferi izlaidīs no cietuma
2008. gada 25. novembris, 12:47

Bin Ladena šoferi izlaidīs no cietuma

Jauns.lv

Starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" līdera Osamas bin Ladena bijušais šoferis Salims Hamdans, kurš patlaban atrodas cietumā ASV kara bāzē Gvantanamo, tiks pārvietots uz Jemenu.

Tiesas kolēģija, kuras sastāvā bija sešas ASV armijas amatpersonas, jūnijā Hamdanam par terorisma atbalstīšanu piesprieda piecarpus gadus ilgu cietumsodu. Ņemot vērā laiku, ko bin Ladena šoferis jau bija pavadījis cietumā, nebrīvē viņam bija jāuzturas vairs tikai pieci mēneši.

CNN izplatīto informāciju Pentagonā atteicās apstiprināt. "Mēs nekad nerunājam par pārvietošanu, līdz tā nav pabeigta," sacīja Pentagona preses sekretārs Marks Baljesteross.

250 Gvantanamo ieslodzīto vidū 100 ir jemeniešu, tomēr Vašingtona nav panākusi vienošanos ar Sanu par citu ieslodzījumā esošo Jemenas pilsoņu nosūtīšanu atpakaļ uz dzimteni. "Mums nav pārliecības, ka Jemenas valdība spers nepieciešamos soļus, lai aizsargātu mierīgos iedzīvotājus no cietumniekiem pēc viņu atbrīvošanas," sacīja Pentagona pārstāvis Džefrijs Gordons.

Hamdans, kurš bija bin Ladena šoferis un miesassargs, tiesā noliedza, ka būtu iesaistīts teroristu aktivitātēs. Apsūdzētais kopš aizturēšanas brīža sadarbojies ar ASV varasiestādēm, tiesā uzsvēra Hamdana advokāti.

LETA AFP