Puķe skumst pēc kino
2008. gada 9. decembris, 16:54

Puķe skumst pēc kino

Jauns.lv

LNT šova Latvijas zelta talanti žūrijas locekle Valmieras Drāmas teātra aktrise Ieva Puķe audzina meitiņu un ilgojas pēc īstas kinolomas.

„Mana sirds un dvēsele pieder teātrim, esmu laimīga! Darba ir daudz, laiks ir saplānots līdz pat nākamās sezonas sākumam,” stāsta aktrise Ieva Puķe, gatavodamās režisora Oļģerta Krodera iestudējuma Ķiršu dārzs pirmizrādei Valmieras Drāmas teātrī.

TV zvaigzne bez televizora

Nesen darbu sarakstam pievienojies arī LNT talantu šovs Latvijas zelta talanti. Lai arī ik nedēļu viņa pilda žūrijas locekles svarīgo amatu, Ieva pati nav noskatījusies nevienu Latvijas zelta talantu raidījumu, jo viņai mājās nav televizora. „Es neinteresējos par šādiem šoviem, taču šoreiz mani piesaistīja ideja, ka šovā piedalās cilvēki no tautas,” viņa teic un atzīst, ka ir apmierināta ar interesanto darbu televīzijā. „Ļoti patīkami redzēt tik daudz talantīgu cilvēku, it īpaši jauniešus, kuri pilnveido sevi. Jauki, ka ļaudis pat no dziļiem laukiem veselām ģimenēm sanāk kopā, sāk dziedāt un atbrauc uz šovu.”

Vaicāta, cik grūti ir šovā nenospiest zvaigznītes slēdzi un jaunajam māksliniekam pateikt „varbūt nākamreiz”, viņa atzīst: „Tas ir ļoti grūti. Es ļoti vērtēju, vai priekšnesumā ir jūtama cilvēka dvēsele. Bet lielākoties jau visi uzstājas no sirds, un tad ir tiešām grūti neiedot zvaigznīti. Taču, ja cilvēks ir pārlieku pašpārliecināts, tendēts uz atzinību, kas viņam šķiet pati par sevi saprotama, tad gan nav tik žēl, jo tas nozīmē — kaut kas nav kārtībā,” norāda Puķe.

­

Crazy Funny Sport Water Bloopers

-

Celebrity bloopers here

­

Puķe varētu būt emulators

Vaicāta, kādi aktrisei pašai ir īpašie talanti, viņa teic: „Esmu gājusi mūzikas skolā, spēlējusi klavieres, dziedājusi, bet nekāda pārsteidzoša slēptā talanta man laikam nav, izņemot to, ka esmu aktrise. Un aktieris var uz skatuves darīt visu. Domāju, ka arī dzīvē es varētu veiksmīgi darboties dažnedažādās profesijās, kas tagad ir modernas un populāras, piemēram, menedžeris, producents, PR speciālists. Pievācot klāt nelielas teorētiskās zināšanas, viss aizietu ļoti viegli,” uzskata aktrise. Taču par profesijas maiņu Puķe nedomā — viņa ar sirdi un dvēseli ir pieķērusies skatuvei.

Vēl viens īpašs Ievas talants ir sešus gadus vecās meitiņas Katrīnas audzināšana. „Katrīna vēl iet bērnudārzā, mēs katru rītu agri ceļamies. Ja ir skaidras debesis, kopā vērojam, kā saulīte lec. Zīmējam, spēlējamies, rakstām — mēs daudz ko darām kopā,” stāsta Ieva. Vaicāta, vai meita ies mammas pēdās un arī būs aktrise, Puķe teic — diezin vai. „Taču ceru, ka kāds aktiera talants no manis un vecvecākiem būs iedzimis,” smaida Ieva.

Seriāli nevilina

Lai arī Puķei netrūkst darba ne teātrī, ne televīzijā, īstam piepildījumam tomēr kaut kā pietrūkstot. „Es ļoti ilgojos pēc kādas lomas kinofilmā, taču pagaidām man tās liktenīgi gājušas gar degunu.”

Aktrise vairākkārt gājusi uz provēm, taču laimīgā loze pagaidām nav gadījusies. Ja ne lielais ekrāns, varbūt kāds seriāls televīzijā? Šis viņai tomēr nebūtu mierinājums. „Seriāli mani nevilina. Ja es dzīvotu Rīgā un man būtu daudz brīva laika, tad varbūt, bet, tā kā dzīvoju Valmierā, man tas būtu par grūtu,” uzskata Ieva.

Sintija Lase

Foto: Mārtiņš Ziders