2009. gada 6. marts, 07:44

Repše strādājis pie robotikas un mākslīgās inteliģences tēmām laikā, kad nav bijis sabiedrības uzmanības centrā

Jauns.lv

Rīga, 6.marts, LETA. Laikā, kamēr Saeimas deputāts, finanšu ministra amata kandidāts Einars Repše (JL) nav bijis sabiedrības uzmanības centrā, viņš strādājis pie robotikas un mākslīgās inteliģences tēmām.

"Esmu izveidojis vairākus uzņēmumus. Esmu ļoti nopietni strādājis pie investīciju biznesa attīstīšanas, pie ieguldījumu pārvaldes sabiedrības, esmu strādājis arī pie robotikas un mākslīgās inteliģences tēmām. Esmu pats ļoti nopietni programmējis dažādas finansiālas programmas, kas pilnīgi automātiski strādā neatkarīgi no cilvēka klātbūtnes. Tas ir paralēli maniem tiešajiem darba pienākumiem," intervijā laikrakstam "Diena" uzsver politiķis.

Lūgts komentēt savu finanšu stāvokli, Repše aicina iepazīties ar amatpersonas deklarāciju.

"Ņemot vērā krīzi pasaules finanšu tirgos, pagājušajā gadā mana finanšu darbība peļņu nav nesusi un līdz ar to stāvoklis nav uzlabojies, salīdzinot ar iepriekšējo gadu," atzīst politiķis. Viņa īpašumu un saistību bilance ir negatīva un viņš patlaban ir parādos.

Repše arī atzīst, ka viņam joprojām ir kopēji uzņēmumi un arī parādsaistības pret Valēriju Belokoņu. "Te jums un arī sabiedrībai ir jāizvēlas, kas viņiem vairāk patīk - vai viņiem vairāk patīk ministrs vai premjerministrs, kurš pēc amata atstāšanas pēkšņi mistiskā veidā kļūst par miljonāru, vai labāk patīk ministrs vai Ministru prezidents, kurš, atstājot amatu, godīgi mēģina pats veikt uzņēmējdarbību, mēģina nopelnīt, bet pasaules krīzes apstākļos viņam tas neizdodas un viņš paliek ar parādiem. Tie netiek slēpti, tie ir skaidri deklarēti un visiem zināmi," akcentē finanšu ministra amata kandidāts.