2009. gada 6. marts, 12:19

"Cēsis" ar zaudējumu noslēdz BSBL regulāro sezonu

Jauns.lv

Minska, 6.marts, LETA. Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) regulārās sezonas pēdējā spēlē piektdien Latvijas klubs "Cēsis" izbraukumā ar rezultātu 77:78 piekāpās Baltkrievijas vienībai Minskas "Olimpia", tomēr jau pirms šī mača cēsnieces kopvērtējumā bija garantējušas otro vietu.

"Cēsis" rindās rezultatīvākā ar 23 punktiem bija komandas kapteine Ieva Tāre, kurai arī septiņas atlēkušās bumbas un trīs pārtvertās bumbas. Kristena Mena guva 16 punktus, taču uzbruka ar sliktu metienu procentu (divpunktnieki 6/22), 15 punktus guva Tamēra Janga, kurai arī septiņas bumbas zem groziem un astoņas kļūdas, bet Sandras Dižonas rēķinā 11 punkti un 12 atlēkušās bumbas.

Regulārajā sezonā aizvadītajās 14 spēlēs "Cēsu" komanda izcīnīja 11 uzvaras.

No Latvijas klubiem šogad sacensībās piedalās arī valsts čempionvienība "TTT Rīga", kas dalību turnīrā sāks no pusfināla turnīra.

Pusfinālturnīri laika posmā no 27. līdz 29.martam norisināsies Klaipēdā un Viļņā. "Cēsis" spēlēs Viļņā vienā apakšgrupā ar Lietuvas spēcīgāko klubu Viļņas TEO, Baltkrievijas komandu "Berezina" un Ukrainas vienību "TIM-SCUF", bet "TTT Rīga" Klaipēdā tiksies ar Lietuvas otro spēcīgāko klubu Mariampoles "Arvi", Klaipēdas "Lemminkainen" vienību un Ukrainas klubu "Kozačka-Zalk".

Savukārt "Četru fināls" paredzēts no 17. līdz 19.aprīlim. Ja "Cēsis" kvalificēsies finālturnīram, tad sacensības notiks tieši Cēsīs.