Nevarauska atgriežas Līgas lomā
Kultūra
2009. gada 18. aprīlis, 11:22

Nevarauska atgriežas Līgas lomā

Jauns.lv

Nu var uzgavilēt tie, kuri seriālā «UgunsGrēks» gaidīja un prognozēja atgriežamies aktrisi Kristīni Nevarausku un viņas atveidoto varoni Līgu!

Tumšmate Kristīne vienā mirklī pārtapusi par blondīni Līgu. Taču izskatās, ka vienīgie, kas priecājas par Līgas ierašanos, ir skatītāji…Bez Līgas nepaliksim. Kā vienā seriālā tā ir prom (ceturtdien ir pēdējā LNT seriāla «Cerību iela 21» sērija), tā nākamajā (TV3 «UgunsGrēkā») – klāt!

Pāris nedēļu TV3 mājas lapā noritēja intriģējoša skatītāju diskusija par to, kura no aktrisēm seriālā varētu atgriezties. Komentāri nepārprotami liecina, ka visvairāk gaidītā ir tieši Kristīne.

«UgunsGrēks»ir kļuvis par pēdējo gadu skatītāko seriālu Latvijā, martā sasniedzot reitingu 10,5 procenti (tas nozīmē, ka seriālu skatījušies vismaz 230 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, kas vecāki par četriem gadiem), liecina «TNS Latvia» dati. Kā sola seriāla veidotāji, intrigas un kaislības turpinās pieaugt, ko, visticamāk, realizēs arī Līgas tēls.

To, ka Līgai tiek atvērtas seriāla viesnīcas durvis, Kristīne uzzinājusi pavisam nesen. Tiesa, pagaidām vēl nav skaidrs, vai Nevarauskas atveidotā varone būs atguvusies pēc garīgās veselības satricinājumiem, pēc kuriem viņa it kā nonākusi psihiatriskajā slimnīcā. Taču viens gan ir skaidrs – skatītāji ļoti vēlas, lai Līga beidzot būtu izveseļojusies un gatava izbaudīt laimi un patiesas attiecības. Kas zina – varbūt pat ar Leonu...

Līga seriālā atgriežas tandēmā ar brāli (!) Aleksi, ko atveido Nacionālā teātra aktieris Ainārs Ančevskis. Vismaz filmēšanas laukumā izskatās, ka viņš ir vienīgais Līgas sabiedrotais un cerība pēc psihiatriskās slimnīcas atgriezties normālā dzīvē. Taču Rasma uztraucas, ka Līga nav līdz galam vesela, un negrib, ka viņa dzīvo «Stabulītēs». Seriāla notikumi nākamnedēļ sola īstas intrigas. Pēc anotācijas noprotams, ka ļaunuma sakne būs Līga, lai vai kā skatītājiem gribētos viņā redzēt labo būtni.

Ar sižetu iepazīstos pamazām... Filmēšanos seriālā «UgunsGrēks» Kristīne sāka ar staļļa epizodēm «Zirgzandalēs».

Kopš pagājušās vasaras, kad beidzāt filmēties «Neprāta cenā», skatītāji ļoti gaidīja atgriežamies Līgu. Bet kā ir ar jums, Kristīn, – vai arī pašai pietrūka seriāls?

Kad beidzu filmēties, sapratu, ka nebūtu slikti kādu laiciņu ieturēt pauzīti – gan pašas atpūtas, gan skatītāju dēļ. Citādi Līgas būtu par daudz... Skaidrs, ka seriāla gaisotnes pietrūka. Taču teātrī bija tik daudz darba, ka paralēli nebūtu varējusi darboties.

Vai sekojāt līdzi seriālam?

Jā, cik vien varēju – paskatījos. Bet bieži tas nesanāca, jo vakaros pārsvarā ir izrādes. Vairāk iznāk paskatīties «Neprāta cenu», ko tagad Latvijas Televīzija rāda no rītiem. Ir interesanti sevi pavērtēt.

Kādā ziņā «pavērtēt» – cik augstu tobrīd bijusi profesionalitātes latiņa?

Profesionalitātes ziņā, jā. Toreiz, kad filmējos, es seriālu neskatījos. Jo ir ļoti grūti uz sevi skatīties. Bet tagad laiciņš pagājis, un ir interesanti pavērot – redzēt pirmo mulsumu, neveiklību un izmisumu acīs, kad aizmirstas teksts. (Smejas.) Seriāls man bija kaut kas jauns. Neteikšu, ka bija ļoti viegli. Drīzāk – bailīgi.

Kāda ir tā Līga, kura atgriežas?

Pagaidām nezinu, jo man šī ir tikai trešā filmēšanas diena. Tāpēc ar Līgas raksturošanu vēl būtu mazliet par agru.

Ko Kristīne domā par pārējo seriāla tēlu likteni? Iespējams, kāds būtu pelnījis, lai viņam beidzot veicas, piemēram, Helēna...

Es laikam tik ļoti neesmu skatījusies, lai prastu atbildēt. Helēna? Vienīgais, ko es par viņu zinu, ir tas, ka Helēna ir sēdējusi cietumā. (Samulst.) Bet to laikam nevarēja teikt...

Varēja, varēja, jo viņa no cietuma jau sen kā ir iznākusi...

(Smejas.) Ar sižetu iepazīstos pamazām... Katram tēlam kaut kas ir nodarīts pāri, jo bez tā seriālā nebūtu interesanti.

Vai jūtaties kā atgriezusies pie radiem?

Grūti teikt, jo brāļuks, redz, man ir uzradies pilnīgi no jauna.

Ieva Valtere / Foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva