2009. gada 22. aprīlis, 19:42

"Glābiet bagātniekus!" Sarkozī dēlu apbalvo par nopelniem pārtikušo labā

Jauns.lv

Parīze, 22.apr., LETA--AFP. Aktīvisti no kustības "Glābiet bagātniekus!" trešdien Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī dēlam Žanam pasniedza diplomu par nopelniem, darbojoties Francijas pārtikušo labā.

Rotari kluba oficiālo brokastu laikā Parīzē, skanot televīzijas seriāla "Dalasa" ievadtitru mūzikai, neaicināti uzradās 15 kustības aktīvisti, kas Žanam Sarkozī pasniedza viņa apbalvojumu.

Pārvarējis sākotnējo pārsteigumu, 22 gadus vecais prezidenta dēls, šikās Parīzes priekšpilsētas Neijsirsenas deputāts, pasmējās un diplomu pieņēma.

"Labi nostrādāts," viņš sacīja aktīvistiem, kas, tērpušies baltos laborantu halātos, klāstīja Francijas "pirmajam dēlam" par plaisām bagāto un nabadzīgo starpā. "Bija prieks ar jums parunāt," vēl noteica Sarkozī-juniors.

Kustība "Glābiet bagātniekus!" tika izveidota pagājušajā mēnesī ar oficiāli izsludinātu mērķi - palīdzēt Francijas turīgo šķirai paglābties no "tās rupjā, vulgārā un ļoti skumjā dzīvesstila".

Vēl šomēnes kustības aktīvisti vērsās pret reklāmas magnātu Žaku Segelu, kurš izraisījis sašutuma vētru, apgalvojot, ka cilvēks, kurš līdz 50 gadu vecumam nav ticis pie "Rolex" pulksteņa, ir neveiksminieks.