2009. gada 23. aprīlis, 12:24

Latvijas čempionvienība "Cēsis" panākusi principiālu vienošanos ar galveno treneri Zvirgzdiņu

Jauns.lv

Cēsis, 23.apr., LETA. Šīs sezonas Latvijas čempionvienība basketbolā sievietēm "Cēsis" panākusi principiālu vienošanos ar līdzšinējo galveno treneri Ainaru Zvirgzdiņu par sadarbības turpināšanu arī turpmāk, vēsta Cēsu komandas mājaslapa internetā.

Līgums varētu tikt parakstīts nākamajā nedēļā uz vienu sezonu. Līgumā gan tikšot iekļauts arī punkts, ka gadījumā, ja līdz 1.augustam Zvirgzdiņam tiks izteikts kāds ļoti izdevīgs piedāvājums no kāda ārzemju kluba, treneris varēs atstāt Cēsu komandu.

"Esmu gandarīts par labi iesākto darbu un ar cerībām raugos nākamās sezonas virzienā," izteicās kluba "Cēsis" prezidents Krišjānis Kļaviņš. "Uzskatu, ka mēs pamatoti no jaunās sezonas varam gaidīt vēl labāku rezultātu, kas tādējādi kļūtu par visu laiku labāko sezonu komandas "Cēsis" vēsturē."

Jau ziņots, ka Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijā komanda "Cēsis" ar rezultātu 3-0 pieveica pēdējo divu gadu Latvijas čempionvienību "TTT Rīga".

Pirmajā finālsērijas mačā klubs "Cēsis" izbraukumā izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 91:56, otrajā mačā Cēsīs laukuma saimnieces uzvarēja ar rezultātu 60:51, bet trešajā spēlē Rīgā cēsnieces bija pārākas ar 88:57.

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Zvirgzdiņš klubam "Cēsis" pievienojās šī gada sākumā. Pirms tam viņš no 2006.gada līdz 2008.gadam strādāja par Latvijas izlases kapteines Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas kluba Maskavas "Dinamo" galveno treneri.

Par Latvijas sieviešu izlases galveno treneri Zvirgzdiņš strādā kopš 2007.gada aprīļa, šajā laikā izcīnot ceturto vietu 2007.gada Eiropas čempionātā, kā arī piedaloties 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs, kur Latvija savā apakšgrupā ieņēma piekto vietu, neiekļūstot turnīra ceturtdaļfinālā.

Kā zināms, 2009.gada Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm no 7. līdz 20.jūnijam notiks trijās Latvijas pilsētās - Rīgā, Liepājā un Valmierā. Priekšsacīkšu cīņas Latvijas izlase aizvadīs Liepājā, bet izšķirošie mači notiks Rīgā.