Sabiedrība
2009. gada 27. aprīlis, 16:37

Skandināvu prese brīdina par riskiem Rīgas apmeklējuma laikā

Jauns.lv

Pēdējo nedēļu laikā vairāki Skandināvijas mediji ir brīdinājuši lasītājus par iespējamām nepatīkamām situācijām, ar kurām ārvalstu tūristi var saskarties ceļojuma laikā uz Rīgu, aģentūru LETA informēja "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Somijas "Helsingin Sanomat" pagājušās nedēļas nogalē Rīgu pat nodēvējusi par somu tūristam visbīstamāko galamērķi. Laikraksts atsaucas uz likumsargiem, kuri norāda, ka "nevienā citā pilsētā somu tūristi tik sistemātiski nekļūst par noziedzīgu nodarījumu upuriem".

Skandināvu mediji kopumā savus lasītājus brīdina uzmanīties taksometros, naktsklubos, bāros, restorānos, kā arī sargāt savu kredītkaršu datus.

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks sacījis, ka uzņēmumu "ļoti apbēdina fakts, ka dažu negodīgu uzņēmēju dēļ tik ļoti cietusi Rīgas un Latvijas reputācija. Rīgas dome ir atbildīga gan par iedzīvotāju, gan arī ārvalstu viesu drošību pilsētā, kas šobrīd ir apdraudēta. Diemžēl daži tūkstoši latu, ko negodīgie darboņi nokrāpj tūristiem, var Rīgai izmaksāt miljonus aizbiedētu pilsētas viesu dēļ".

 LETA