2009. gada 28. aprīlis, 10:09

Latvijas izlasē visvairāk metienu pa vārtiem izdarījuši Cipulis un Krišjānis Rēdlihs

Jauns.lv

Berne, 28.apr., LETA. Latvijas hokeja izlases rindās aizvadītajās divās pasaules čempionāta apakšgrupu turnīra spēlēs visvairāk metienu pa pretinieku vārtiem izdarījuši uzbrucējs Mārtiņš Cipulis un aizsargs Krišjānis Rēdlihs, liecina Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) interneta mājaslapā publicētā statistika.

Cipulis pretinieku vārtus šī gada pasaules čempionātā pagaidām apdraudējis septiņas reizes, taču nevienus vārtus vēl nav guvis, bet Krišjānis Rēdlihs izdarījis sešus metienus pa vārtiem, no kuriem viens pirmdienas mačā atrada ceļu uz Zviedrijas izlases vārtu tīklu.

Savukārt pa četriem metieniem pretinieku vārtu četrstūrī pirmajos divos čempionāta mačos izdarījuši uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kā arī aizsargi Rodrigo Laviņš un Guntis Galviņš, bet vārtus šo trīs hokejistu vidū pagaidām guvis tikai Karsums.

Tādējādi Latvijas valstsvienībā starp pieciem aktīvākajiem metienu izpildītājiem ir trīs aizsardzības spēlētāji un tikai divi uzbrucēji, kas hokejā ir netipiska parādība.

Rezultatīvākie spēlētāji Latvijas komandā šobrīd ir Karsums un Ņiživijs, kuru rēķinā pa vieniem gūtiem vārtiem un vienai rezultatīvai piespēlei, kā arī Ģirts Ankipāns, kurš vēl nav izdarījis nevienu metienu pa vārtiem, toties divas reizes asistējis komandas biedru vārtu guvumos.

Savukārt visilgākais spēles laiks starp Latvijas izlases laukuma spēlētājiem bijis komandas kapteinim, aizsargam Kārlim Skrastiņam, kurš divos mačos pavisam laukumā pavadījis 41 minūti un 24 sekundes. Izņemot Skrastiņu, vairāk par 40 minūtēm no Latvijas valstsvienības laukuma spēlētājiem uz ledus pavadījis tikai Krišjānis Rēdlihs.

Jau ziņots, ka pasaules čempionāta C apakšgrupas pirmajā mačā Latvija ar rezultātu 2:4 piekāpās ASV izlasei, bet otrajā spēlē ar 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā negaidīti pieveica Zviedrijas valstsvienību, kas Latvijas izlasei bija pirmā uzvara pār Zviedriju hokeja vēsturē.