2009. gada 6. maijs, 13:36

Kaupers cīnās ar velosipēdu zagļiem

Jauns.lv

Grupas Prāta vētra solists Renārs Kaupers pa Rīgu pārvietojas ar velosipēdu un cer, ka tas netiks nozagts astoto (!) reizi!

Prāta vētras līderis Renārs Kaupers velosezonu atklāja jau agrā pavasarī.

Ja Prāta vētras līderis Renārs Kaupers uz kādu pasākumu ieradies ar velosipēdu, ir pilnīgi skaidrs: viņš vai nu ar visu riteni dosies telpā, vai arī vispār pasākumu neapmeklēs. Tādā veidā dziedātājs nolēmis turēties pretī zagļiem un izglābt savu nu jau astoto braucamrīku.

Zaudē savus un citu riteņus

„Iepriekšējie septiņi velosipēdi man ir nozagti,” rēķina Kaupers, neslēpjot, ka pats lielākoties bijis vainīgs, jo uzticējies cilvēkiem. „Riteņu ēra man sākās tajā gadā, kad par dziesmu Spogulīt, spogulīt dabūjām ZZK veļļukus. Manējo diezgan ātri nozaga, jo es gāju uz Lido paēst un atstāju riteni ārā pie durvīm. Domāju — nu, vai tad tiešām kāds tā paņems manu riteni?! Bet nu ņēma un paņēma ar’,” ironiski secina Kaupers, piebilstot, ka nākamo riteni aizņēmies no grupas biedra Kaspara Rogas, bet arī tas drīz vien „aizgājis”.

Tiesa, ar to Kaupers nav guvis pietiekamu mācību, lai turpmāk neizaicinātu zagļus. „Tiem diviem velosipēdiem sekoja vēl vismaz četri… Pēdējam, kas „aizgāja” (lai viņam viegla ripošana), biju iegādājies ekstrajaudīgu pieslēdzamo ķēdi — tā maksāja līdzvērtīgi pašam ritenim. Humors tāds, ka riteni biju pieķēdējis. Taču, kad iznācu uz ielas, velosipēdu vairs neatradu,” stāsta dziedātājs. Braucamrīka vietā viņu uz ielas gaidījusi vien dārgā ķēde un ar to apvītais velosēdeklis… „Tikai tad sapratu, kāds es tomēr esmu auns! Jo ķēdi biju aplaidis riņķī nevis rāmim, kā biju domājis, bet gan tikai sēdeklim!” smejoties atzīst pieredzējušais riteņu zaudētājs.

Groziņš groziņu pievelk

Arī šopavasar Kaupers Rīgas ielās sastopams, pārvietojoties ar velosipēdu. Tas aprīkots ar modīgu pītu groziņu, ko izvēlējies pats tā īpašnieks. Slavenais „prātinieks” pamanījis, ka groziņš kalpo kā komunikācijas līdzeklis — nesen viņam pretī braukusi meitene ar tādu pašu groziņu pie stūres, tāpēc abi sirsnīgi sasmaidījušies. Bet, lai zagļi nekristu kārdinājumā aizripināt Renāra riteni, viņš no braucamrīka vairs nešķiras. Par to Kas Jauns pārliecinājās arī Latvijas Televīzijas ēkā, kurā uz raidījuma SeMS ierakstu Prāta vētras solists ieradās, velosipēdu stiepdams līdzi pa kāpnēm uz otro stāvu.

Interesanti, ka pirmais velosipēds Kaupera īpašumā nonācis sešu gadu vecumā, kad dzimšanas dienā viņam to uzdāvinājis vectēvs. „Gulēju slims, bet jubilejas dienā man atļāva aiziet līdzi vectēvam uz veikalu, lai izvēlētos riteni,” lielo notikumu joprojām atceras Kaupers. Viņš uzskata, ka divritenis ir pats labākais pārvietošanās līdzeklis, un Rīgā to izmantotu daudz vairāk braucēju, ja vien būtu piemēroti veloceliņi.

Ieva Valtere/Foto: Mārtiņš Purviņš