2009. gada 18. maijs, 21:29

Jurevičus tālmetiens pēdējā sekundē palīdz ''Ventspils'' basketbolistiem izvirzīties vadībā LBL finālsērijā

Jauns.lv

Ventspils, 18.maijs, LETA. Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas trešajā spēlē pirmdien klubs "Ventspils" ar rezultātu 78:77 (19:15, 16:24, 23:19, 20:19) saspringtā mača galotnē, pateicoties Mareka Jurevičus pēdējā sekundē realizētajam tālmetienam, pārspēja pašreizējo valsts čempionvienību "Barons"/LMT, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar rezultātu 2-1.

Maču veiksmīgāk uzsāka "Barons"/LMT vienība, pirmos sešus punktus gūstot Armandam Šķēlem, taču pirmās ceturtdaļas turpinājumā veiksmīgāki bija mājinieki, un tā noslēdzās ar rezultātu 19:15 "Ventspils" labā.

Otrās ceturtdaļas sākumā kārtējo reizi samērā agri trešo piezīmi saņēma viens no viesu komandas līderiem Kaspars Bērziņš. Ceturtdaļas vidū "Ventspils" basketbolisti pieļāva vairākas kļūdas uzbrukumā, ļaujot pretiniekiem izvirzīties vadībā, taču panākt lielu pārsvaru rezultātā "Barons"/LMT komandai neizdevās, un pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 39:35 viesu labā.

Otrajā puslaikā turpinājās saspringta cīņa, rezultāta starpībai saglabājoties minimālai. Sākoties mača pēdējai minūtei, "Ventspils" komanda atradās vadībā ar rezultātu 75:74. Piecas sekundes pirms spēles beigām Šķēle izdarīja precīzu trīspunktu metienu, ļaujot viesiem izvirzīties vadībā ar divu punktu pārsvaru, taču 0,6 sekundes pirms spēles beigām ar tikpat precīzu tālmetienu atbildēja Mareks Jurevičus, palīdzot laukuma saimniekiem izcīnīt uzvaru.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajā mačā, kas trešdien norisinājās Ventspilī, ar rezultātu 94:70 pārāka bija "Barons"/LMT vienība, bet otrajā spēlē Rīgā ar rezultātu 84:75 panākumu svinēja komanda "Ventspils".

Sērijas ceturtā spēle ir plānota 21.maijā Rīgā, bet piektais mačs norisināsies 23.maijā Ventspilī. Pēc tam mači nepieciešamības gadījumā tiks aizvadīti arī 25. un 27.maijā.

Ja "Ventspils" uzvarēs čempionātā, tad panāks visu laiku titulētāko Latvijas komandu "Brocēni", kas, startējot ar dažādiem nosaukumiem, LBL triumfēja laika posmā no 1992. līdz 1999.gadam.

Jau ziņots, ka "Ventspils" basketbolisti kā regulārā čempionāta uzvarētāji automātiski iekļuva LBL pusfinālā, kur sērijā līdz trīs uzvarām ar 3-0 pieveica "VEF Rīga" komandu.

Savukārt "Barons"/LMT vispirms cīnījās ceturtdaļfinālā, kur sērijā ar 2-0 pieveica "Liepājas lauvas" komandu, bet pēc tam pusfinālsērijā "Barons"/LMT ar rezultātu 3-1 pārspēja pērnās sezonas vicečempionus "ASK Rīga".

Kā ziņots, sērijā par trešo vietu pirmajā mačā "ASK Rīga" komandu "VEF Rīga" pārspēja ar 71:60, bet otrajā spēlē "ASK Rīga" uzvarēja ar rezultātu 91:86.

Trešais mačs sērijā par trešo vietu LBL čempionātā notiks 19.maijā, bet nākamie divi mači nepieciešamības gadījumā tiks aizvadīti 22. un 24.maijā.