2009. gada 19. maijs, 16:54

Slovēnijas Centrālā banka pasaules ekonomikā saskata atlabšanas pazīmes

Jauns.lv

Ļubļana, 19.maijs, LETA--AFP. Pasaules ekonomikas lejupslīdes temps ir palēninājies, taču pagaidām vēl nav skaidrs, vai tas norāda uz ekonomikas atveseļošanās sākšanos, otrdien paziņoja Slovēnijas Centrālās bankas vadītājs Marko Kranjecs.

"Ir jūtamas [ekonomikas] atlabšanas pazīmes, taču vēl nav zināms, vai tās liecina tikai par lejupslīdes tempa palēnināšanos vai atlabšanas sākumu," sacīja Kranjecs.

Viņš arī uzsvēra, ka Slovēnijas banku finanšu stāvoklis ir apmierinošs, taču nedrīkst izslēgt arī iespēju par situācijas pasliktināšanos.

Slovēnijas ekonomika pagājušā gada pēdējā ceturksnī samazinājās par 4,1%, kas galvenokārt skaidrojams ar eksporta, patēriņa un investīciju apjoma sarukumu globālās ekonomiskās krīzes ietekmē.

Slovēnijas Centrālā banka prognozē, kas valsts iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad samazināsies par 2%, bet 2010.gadā pieaugs par 1,9%.

"Mēs sekojam līdzi situācijai un, ņemot vērā prognozēšanas laikā esošo informāciju, mūsu aplēses ir adekvātas. Tomēr mēs nedrīkstam izslēgt iespēju par to [prognožu] izmaiņām," norādīja Kranjecs.

Tēmas