2009. gada 19. maijs, 17:39

Pētījums: Vācijā paplašinās plaisa starp nabadzīgajiem un bagātajiem

Jauns.lv

Berlīne, 19.maijs, LETA--REUTERS. Vācijā paplašinās plaisa starp nabadzīgajiem un bagātajiem un valsts austrumi un ziemeļrietumi acīmredzami atpaliek no dienvidiem, liecina jauns pētījums.

Vācijas labklājības asociācija "Der Paritaetische" paziņoja, ka cilvēku skaits, kuru ienākumi ir mazāki nekā 60% no vidējiem ienākumiem valstī, kas ir atzītais nabadzības līmenis, 2007.gadā pieaudzis līdz 19,5% valsts austrumos un 12,9% rietumos.

Abi skaitļi liecina par nabadzīgo cilvēku skaita pieaugumu, lai gan nedaudz samazinājies zem nabadzības līmeņa dzīvojošo skaits dienvidu reģionā - Hesenes, Bādenes-Virtembergas un Bavārijas federālajās zemēs.

"20 gadus pēc Berlīnes mūra krišanas Vācija vairs nav sadalīta divās daļās, tā ir sadalīta vismaz trijās un nabadzības izteiksmē tā ir sadalīta vairāk nekā jebkad agrāk," sacīja "Der Paritaetische" rīkotājdirektors Ulrihs Šneiders.

Pētījums parādīja acīmredzamas atšķirības starp dienvidu reģionu, kur nabadzības līmenis bija 10,8%, un ziemeļrietumiem - Lejassaksiju, Hamburgu un Ziemeļreinu-Vestfāleni, kur nabadzības līmenis bija 14,6%.

Rezultāti liecina, ka visaugstākais nabadzības līmenis ir ziemeļu reģionā Rietumpomerānijā pie Polijas robežas - 27%, bet dienvidrietumu Švarcvaldē tas ir tikai 7,4%.

"Ja mēs nerīkosimies nekavējoties un apņēmīgi, mēs nevarēsim izdarīt neko, lai neļautu aiziet postā veseliem valsts reģioniem," sacīja Šneiders.