2009. gada 20. maijs, 01:25

Žurnālistus iepazīstinās ar starptautiskās mīnu meklēšanas un iznīcināšanas operācijas norisi un sasniegtajiem rezultātiem

Jauns.lv

Rīga, 20.maijs, LETA. Šodien starptautiskās mīnu meklēšanas un iznīcināšanas operācijas "Mcoplat 09" laikā norisināsies VIP/Preses diena, kuras laikā klātesošie tiks iepazīstināti ar operācijas norisi, mērķiem un sasniegtajiem rezultātiem, aģentūru LETA informēja Jūras spēku štāba preses un informācijas virsniece Iveta Kraule.

LETA jau ziņoja, ka no 8. līdz 23.maijam Baltijas jūrā norisinās starptautiskā mīnu meklēšanas un iznīcināšanas operācija "Mcoplat 09". Tajā piedalās 15 kuģi no astoņām valstīm - Beļģijas, Dānijas, Francijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Vācija, kā arī Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras ūdenslīdēju atmīnētāju komanda.

Patlaban operācijas laikā kopā ir atrasti 59 sprādzienbīstami objekti - 57 mīnas, viena torpēda un viena dziļumbumba. No visiem atrastajiem priekšmetiem 55 jau ir iznīcināti.

Šodien masu mediju pārstāvji sākotnēji dosies uz operācijas norises vietu - Ventspili, bet vēlāk arī uz Liepāju, kur iecerēta ūdenslīdēju skolas apskate.

Operācijas mērķis ir veikt sprādzienbīstamu objektu meklēšanu un iznīcināšanu Baltijas jūrā, tādējādi vēlreiz pārbaudot kuģu ceļus, lai izslēgtu mīnu draudus šajā rajonā.